Travel AdvisorTravel Advisor

Qantas otkazuje međunarodne letove

Qantas otkazuje međunarodne letove do ožujka 2021.

Prva odluka u ožujku ove godine je bila da će letovi krenuti u listopadu, no sada je promijenjeno za ožujak. Neka nagađanja predviđaju da je moguće da će se operacije odgoditi za srpanj sljedeće godine.

Loša vijest za putnike, ali I znakoviti signal jedne od najvažnijih svjetskih avio kompanije. Bez tih letova neće biti Australaca u Europi. U Qantasu očekuju da će u sljedeće tri godine postati značajno manja avio kompanija I nadaju se da će preživjeti krizu. Qantas je osnovan 1920. U Wintonu, Australija.

Šest aviona Boeing 747 poslano u penziju. Vjeruje se da će isto dogoditi I s avionima na kat A 380. Otpuštaju 20% radnika. Pad prometa avio prometa od početka pandemije je 90% što iznosi više od 84 milijarde USD.

Iz Australije će Qantas letjeti jedino na Novi Zeland. Postavljeni međunarodni letovi još nisu otkazano, no ne mogu se više bukirati. Ako imate kupljene avio karte, sudbina vašeg novca je neizvjesna. Iz Qantasa nitko ne odgovara na upite svjetskih medija.

120.000 Hrvata živi u Australiji

U Australiji je pandemija stavljena pod kontrolu uvođenjem striktnih mjera lockdowna.  Te mjere su još na snazi. U toj zemlji živi oko 120.000 ljudi hrvatskog porijekla. S ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, australska vlada donijela je odluku da se do daljnjeg svim stranim državljanima zabrani ulazak u zemlju. Odluka o zabrani ulaska u zemlju se ne odnosi na australske državljane te na one koji imaju odobren stalni boravak te njihove obitelji – oni, a i svi ostali putnici koji dolaze u Australiju, prilikom ulaska moraju u obaveznu karantenu u trajanju od 14 dana.

Vijest je naročito važna za sve u turističkom sektoru koji računaju na goste iz Australije. 

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articlePlešivica ili hrvatska Champagne regija
Next articleJesu li ovo najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj?