Travel AdvisorTravel Advisor

Redukcija broja letova iz Zagreba se nastavlja

Redukcija broja letova iz Zagreba se nastavlja

Qatar Airways I Emirates otkazuju pojedine letove prema Zagrebu do daljega.

Qatar Airways od sljedećeg tjedna reducira broj letova na 12 tjedno. To znači da utorkom I srijedom više nema dva leta dnevno, nego samo jedan. Očekuje se da se početkom ljetne sezone, krajem ožujka, ti letovi vrate na raspored. Prema ostalim destinacijama u bivšoj Jugoslaviji red letenja ostaje isti. Qatar Airwys prema Zagrebu ima najveći broj letova od svih destinacija bivše Jugoslavije.

Emirates, koji treba početi letjeti iz Zagreba 29.3. je u procesu prilagodbe na mnogim rutama. Prema Zagrebu se smanjuje broj letova na 6 tjedno. Polasci utorkom su ukinuti o daljega. Očekuje se da će tako biti do Uskrsa kada bi se moglo vratiti u normalu. Avio kompanija smanjuje broj letova prema mnogim destinacijama. Zbog epidemije kompanija traži od djelatnika da uzmu plaćeni ili ne plaćeni godišnji. Putnika je manje pa se od djeltanika traži razumijevanje zbog pada prometa i prihoda.

Kao što smo već javili prije Korean Air je odgodio početak operacija prema Zagrebu s 31.ožujka na 23.travanj. Kompanija je ukinula letove za Milano te smanjila brojne druge operacije. Većina putnika na letovima prema Zagrebu su bili turisti iz Južne Koreje I drugih zemalja Azije. Broj turista iz azijske regije se drastično smanjio pa je neizvjesno kada I s koliko letova će se Korean Air vratiti na tržište Hrvatske.

Redukcija broja letova iz Zagreba će sigurno utjecati na promete i prihode Zagrebačkog aerodroma. To znači manje turista u Hrvatskoj i regiji. U isto vrijeme je Bečki aerodrom i dalje središte za jeftine letove.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleIndonezija nije samo Bali
Next articleTaj Mahal: svjedočanstvo ljubavi