Ružičasto ocjenjivanje Vinskih zvijezda 2023: Pobijedio Degrassijev La vie en Rosé 2019

Autor članka:
Podijeli:

Ružičasto ocjenjivanje Vinskih zvijezda 2023 održalo se u zagrebačkom “Nomu”

Tradicionalno svibanjsko ocjenjivanje ružičastih vina projekta Vinske zvijezde održano je u srijedu, 10. svibnja, u zagrebačkom bistrou Nomu, Sushi & Wine.

Sva vina
© Julio Frangen

Od 24 pristigla uzorka, najbolje je ocijenjen istarski Le vie en Rosé 2019 vinarije Degrassi, osvojivši veliko zlato s 95 bodova. Odlični su bili roséi vinarija Kopjar, Geržinić, Poletti i Papak s 92 boda, te Perak, Royal Hill, Dika, Bastian, Poleis, Ivan Katunar s 91 i 90 bodova: ukupno 11 vina osvojilo je zlatno priznanje. Srebrna priznanja osvojila su ružičasta vina vinarija Slamić (mirno i pjenušavo), Baćac, Kadum, Bolfan, Enosophia, Govorko, Bora.

Degrassijev La Vie en Rose
© Julio Frangen

Ocjenjivačku komisiju činili su vinski znalci:

  • dipl. ing. agr. Saša Zec, enolog, predsjednik komisije;
  • prof. Marija Vukelić, voditeljica projekta;
  • Andrea Pančur, vinska blogerica sa sommelierskim certifikatom HSK1;
  • Adriana Strmotić, vinska poznavateljica s certifikatima HSK1 i cjeloživotnog obrazovanja “Od vinograda do stola” Agronomskog fakulteta u Zagrebu te
  • Ana Šišak, studentica završne godine Vinarstva i vinogradarstva Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
Komisija
© Julio Frangen

Vina je posluživala sommelierka Kristina Markuš. Kao poseban gost, ocjenjivač-promatrač na ocjenjivanju je bio Vlado Šestan, poznati svjetski putnik, vlasnik popularnog portala Savjetnik za putovanja, koji je nedavno bio u Provansi i hrvatska vina ocijenio vrlo kvalitetnima, naglasivši da ne zaostaju za provansalskim.

Nakon ovog zanimljivog ocjenjivanja, Nomu je članove komisije počastio sjajnim jelima japanske kuhinje koja su se lijepo sljubila s ružičastim vinima. Odlična hrana i izvrsna posluga bila je za svaku preporuku.

Ručak koji je poslužio Nomu
© Julio Frangen

Više informacija možete vidjeti na društvenim mrežama projekta vinskezvijezde.


Autor naslovne fotografije: © Julio Frangen

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave