Ryan Air ne mari za cijenu karata

 

Ryan Air ne mari za cijenu karata

Nafta je jeftina, cijena se stabilizirala i ne očekuju se veliki pomaci. U Europi cijene avio karata nisu nikad bile niže na zadovoljstvo putnika.

Već se neko vrijeme po portalima i forumima koje prate turistički business u svijetu provlače teorije i rasprave koliko je uopće bitna cijena avio karte.

Kao i u svakoj tržišnoj utakmici postoje pobjednici i gubitnici. Neke avio kompanije su bankrotirale, neke posluju uspješno na primjer drugima. Neke konsolidacije nisu bile uspješne pa je pitanje što će se dogoditi s recimo Etihadovim akvizicijama u Europi. Al Italia i Air Berlin nisu donijeli očekivane rezultate, a šuška se ni da s Air Srbijom nije potpuno zadovoljavajuće.

S druge strane Ryan Air ostvaruje velik rast od 55% za prvo tromjesečje. Usprkos rezultatu cijena dionice pada. Možda je tome razlog očekivanje da će cijena avio karata pasti u prosjeku 8% do kraja godine.

To bi mogla biti ozbiljno loša vijest za druge avio prijevoznike, no ne i za Ryan Air. Tvrde da je njima gotovo svejedno pošto je cijena karata. Organizacija kompanija je toliko dobro orijentirana prema kontroli troškova da će uvijek ostvariti dobit iz jednostavnog razloga. Taj glavni razlog je da su puni i da će putnici platiti uvijek onoliko koliko misle da treba. Ne više od toga. Ryan Air tvrdi da oni danas diktiraju tržištem Europe. Njihov je cilj napuniti avion.

Ryan Air ne mari za cijenu karata.

Zarada dolazi iz drugih izvora. Većina aerodroma plaća Ryan Airu da leti na njih. Oni pak vide potencijalni profit u većem broju putnika koji prolaze i troše u njihovom objektu. Drugi izvori se odnose na prodaju u samom avionu. Kava, čaj, sendviči, suveniri, ostala roba – sve to donosi značajan profit. Prodaja ostalih turističkih produkata kao što je rent a car, transferi, izleti, booking hotela također donosi zaradu.

Znajući to lakše je razumjeti politiku cijena. Također treba znati da je na svakom letu samo nekoliko vrlo povoljnih karata koje se reklamiraju i o kojima svi pričaju. Ostale su cijene bliže onim drugih avio kompanija. Treba uzeti u obzir i dodatno plaćanje rezervacije, prtljage i check in usluge ako nije obavljena on line.

Zainteresirani su za kupnju Al Italie koja je podnijela zahtjev za bankrot. Oni misle uspjeti tamo gdje Etihad te prije njih Air France nisu. Logika kojom se vode je da su najjači prijevoznik u Italiji i da drže više od 30% tržišta Europskih letova. Sinergija s dalekim letovima koje ima Al Italija se čini prirodnom.

Mogući problem se očekuje u vezi Brexita. Može se dogoditi da će Ryan Air premjestiti svoje avione iz UK u kontinentalnu Europu ili barem većinu njih.

Vidjet ćemo, jesen će biti zanimljiva. Ryan Air ne mari za cijenu karata. Zaista je tako.