Travel AdvisorTravel Advisor

Ryanair: od prosinca 9 novih linija iz Zagreba

Niskotarifni prijevoznik Ryanair uvodi 9 novih linija iz Zagreba

Ryanair će ovog prosinca predstaviti devet novih linija iz Zagreba. Danas je službeno otvorio svoju novu bazu u glavnom hrvatskom gradu smještanjem svog prvog Airbusa A320, kojim upravlja podružnica Lauda Europe.

Uz već prethodno najavljeni Manchester, prijevoznik će pokrenuti linije iz Zagreba do Malage, Dublina, Paphosa, Basela, Eindhovena, Soluna, Malte i Napulja. Svi letovi održavat će se dva puta tjedno, osim onoga za Dublin. Prema glavnom irskom gradu najavljena su tri leta tjedno. Novi dodaci bit će uvedeni između 1. i 17. prosinca.

Kako bi održao svoju rastuću mrežu, prijevoznik će od prosinca u grad dodati i treći mlažnjak. Ryanair se ne suočava s izravnom konkurencijom ni na jednoj od svojih linija, uz izuzetak Dublina. Na toj ruti će se suprotstaviti Croatia Airlinesu.

© Markus Winkler

Izvršni direktor Ryanaira danas je govorio na konferenciji u Zagrebu

Eddie Wilson rekao je kako od danas, 23. prosinca, imaju jedan zrakoplov sa sjedištem u Zagrebu, drugi dolazi u rujnu, a treći u prosincu. “Ovog ljeta imamo 41 tjednu frekvenciju i povezujemo sve, od Londona do Billunda, od Osla pa sve do Rima. Na zimu dodajemo devet novih ruta, ukupno će ih biti 25 i nadam se da ćemo to sljedećeg ljeta još povećati. Idemo prema oporavku. Moram zahvaliti zračnoj luci što je Zagrebu i Hrvatskoj osigurao Ryanair. Ono što vam mogu obećati jest da će svi koji lete kroz ovu zračnu luku u sljedećih 12 mjeseci za svoje avionske karte plaćati manje.”

Uvode se sljedeće linije

  • Zagreb – Malaga – Zagreb: od 1. prosinca, dva puta tjedno, srijedom i subotom
  • Zagreb – Dublin – Zagreb: od 2. prosinca, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom
  • Zagreb – Paphos – Zagreb: od 3. prosinca, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom
  • Zagreb – Basel – Zagreb: od 3. prosinca, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom
  • Zagreb – Eindhoven – Zagreb: od 3. prosinca, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom
  • Zagreb – Solun – Zagreb: od 2. prosinca, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom
  • Zagreb – Malta – Zagreb: od 4. prosinca, dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom
  • Zagreb – Napulj – Zagreb: od 17. prosinca, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom

Kao rezultat najnovijeg širenja Ryanaira, ovaj niskotarifni prijevoznih postat će najveći prijevoznik u Zračnoj luci Zagreb na temelju broja ponuđenih linija. Croatia Airlines je već ranije najavio kako će svoje poslovanje prilagoditi konkurenciji i novim okolnostima na tržištu što je više moguće.

© Nastya Dulhiier

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleBrzi vlakovi umjesto aviona
Next articleŠibenik – grad kulture i povijesti