Travel AdvisorTravel Advisor

Ryanair popunjava nedostatke Zračne luke Zagreb

Ryanair uvodi nove letove iz Zagreba

Ryanair se sprema za svoj drugi krug proširenja iz Zračne luke Zagreb. Do toga bi trebalo doći ovaj tjedan kada će postaviti drugi zrakoplov iz svoje podružnice Lauda Europe. Treći val novih ruta započinje u prosincu kada će u glavni hrvatski grad doći i treći zrakoplov. Do polovice prosinca izvan Zagreba prometovat će 24 rute. Najnoviji dodaci njihovoj mreži bit će Manchester, Malaga, Dublin, Paphos, Basel, Eindhoven, Solun, Malta i Napulj.

Gotovo sve nove usluge provodit će se dva puta tjedno, dok su za Dublin najavljena tri leta tjedno. Ryanair se neće izravno natjecati ni na jednoj od ovih linija, osim u irskoj prijestolnici. Tamo će se tijekom ljetnih mjeseci suočiti s Croatia Airlinesom. Niskotarifni zračni prijevoznik pružit će kapacitete na zauzetim neslućenim rutama te će uvesti neprekidne letove iz Zagreba prema dva nova tržišta koja trenutno nisu uključena u mrežu letova, a to su Malta i Cipar.

Manchester je jedan od najprometnijih letova

Od devet novih linija koje će se uvesti u prosincu, Manchester je jedan od zagrebačkih najprometnijih letova koji nema letove bez presjedanja. Na temelju podataka OAG-a, u pretpandemijskoj 2019. godini, to je bilo četvrto najprometnije neslućeno europsko odredište iz Zagreba s 8.825 neizravnih putnika.

Prije je letove između ova dva grada opsluživao Monarch Airlines te je u početku planirao izvoditi sezonske ljetne letove, ali je zbog velike potražnje produžio svoje letove i na zimu. Međutim, samo nekoliko mjeseci nakon što je pokrenuo letove za Zagreb, ovaj je niskotarifni zračni prijevoznik bankrotirao. S druge strane, Ryanair prvenstveno opslužuje Cipar kroz zračnu luku Paphos, a ne kroz glavna vrata zemlje Larnacu. Larnaca je u 2019. godini bila deseta najprometnija ruta zračne luke Zagreb u Europi s 6.017 neizravnih putnika.

© Who’s Denilo

Situacija prije pandemije

Prije pandemije ukupno je 3.989 putnika letjelo posredno između Zagreba i Malte. Air Malta prethodno je imala sezonske letove prema glavnom gradu Hrvatske. Odmah iza Malte bila je Malaga s 3.577 neizravnih putnika. Solun je na povezujućim letovima za i iz Zagreba vidio 3.350 putnika. Jedino odredište Zagreba u Grčkoj je Atena koju Croatia Airline opslužuje sezonski preko Dubrovnika. Aegean Airlines, koji nije obnovio letove između ta dva grada nakon početka pandemije, prethodno je smanjio uslugu s cjelogodišnje na ljetnu sezonsku.

Slično, prije dolaska Ryanaira ove godine, jedino cjelogodišnje odredište Zagreba u Italiji bio je Rim preko Dubrovnika ili Splita, a tom rutom upravljao je Croatia Airlines. Hrvatski prijevoznik opsluživao je Milan sezonski, no ta je usluga prekinuta i prije početka pandemije koronavirusa. Ryanair je tada pokrenuo operacije iz Zagreba u Rim Ciampino i Bergamo, a Napulj mu je postao treća točka u Italiji. Između Zagreba i trećeg najvećeg talijanskog grada bilo je ukupno 2.114 posrednih putnika.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleDvije zemlje, četiri dana, sedam restorana, deset vinarija
Next articlePOLI osvaja novom dječjom linijom Poli kids