Travel AdvisorTravel Advisor

Ryanair povlači letove prema Hrvatskoj

Ryanair odlučio ukinuti brojne međunarodne linije

Ryanair povlači 15 linija prema Hrvatskoj u ljetnom redu letenja 2021. godine. Informacije od 17. studenog 2020. o letovima prema Hrvatskoj koje je objavio Total Croatia News nisu najbolje.

Hrvatsko je zrakoplovstvo izvijestilo kako je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair odlučio povući 15 međunarodnih linija za Hrvatsku za sljedeću sezonu. Riječ je o linijama za Pulu, Rijeku, Zadar i Split. Revidirali su red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine i odlučili su zaustaviti prodaju na brojnim međunarodnim linijama, a tako se među njima našlo i čak 15 prema i iz hrvatskih zračnih luka.

© Lucas Davies

Samo jedna linija manje do Pule i Splita

Do početka studenog Ryanair je u prodaji imao linije Berlin-Pula i Beč-Split, ali su oni povučeni iz prodaje i preko ove aviokompanije trenutno nije moguće kupiti karte za sljedeće ljeto. U ljetnom redu letenja 2021. godine, Ryanair će prometovati na samo nekim linijama za Pulu i jednoj za Split (iz Dublina).

Dvije dugogodišnje linije do Rijeke više nisu na prodaju

Zrakoplovna tvrtka trenutno nudi samo jednu liniju do Zračne luke Rijeka za ljeto 2021. Radi se o liniji Frankfurt Hahn-Rijeka koja je također prometovala ove ljetne sezone. U 2019. godini Ryanair je prometovao od glavne zračne luke u Frankfurtu do Rijeke, što je bilo daleko bolja opcija za putnike od Hahna koji je udaljen 115 kilometara.

Trenutno za sljedeću ljetnu sezonu u prodaji nema linija od Londona i Bruxellesa do Rijeke, a još ranije je otkazana dugogodišnja linija Stockholm-Rijeka. Prema trenutno dostupnom redu letenja, u prometu će biti samo relacija Frankfurt Hahn-Rijeka.

© Marty Sakin

Iz Zadra je povučeno čak 11 linija do Zadra

Zračna luka Zadar imala je velike najave od strane Ryanaira i partnerske tvrtke Laudamotion za ljetnu sezonu 2020. godine. Međutim, zbog pandemije korona virusa većina ranije najavljenih ruta nisu bile pokrenute. Tvrtka je ponudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu te je tako ostavila prostor za zrakoplovne baze u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu.

Početkom studenog Ryanair je povukao čak 11 linija iz Zadra za sljedeću godinu. U prodaji više nisu sljedeće relacije:

 • Aarhus – Zadar
 • Hamburg – Zadar
 • Maastricht – Zadar
 • Bremen – Zadar
 • Toulouse – Zadar
 • Riga – Zadar
 • Kaunas – Zadar
 • Liverpool – Zadar
 • Cork – Zadar
 • Dublin – Zadar
 • London – Zadar

Većina ovih linija trebala je započeti s radom u ljetnom redu letenja ove godine, no to se nije dogodilo zbog očitih razloga. Ryanair očito sljedeće godine ne planira bazirati zrakoplove u Zadru. Još je veće iznenađenje što iz Dublina i Londona ne postoje letovi za Zadar koji ni ovog ljeta nisu prometovali. Ova je zrakoplovna tvrtka prethodnih godina imala izvrsnu popunjenost na tim linijama, a cijene karata su često bile visoke, posebno u vrhuncu sezone.

Red letenja je dostupan na web stranici Ryanair i još se uvijek može promijeniti. Ovo je hrvatskom zrakoplovstvu potvrđeno iz sjedišta zrakoplovne tvrtke, a treba pričekati siječanj kada se objavljuje konačni red letenja za Hrvatsku u 2021. godini kako bi se vidjelo hoće li biti daljnjih promjena.

Naravno, sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i samoj potražnji.

© Erik Odiin

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleČetiri razloga zašto posjetiti Vukovar
Next articlePrijavi se na edukacije online marketinga za blogere i turističke djelatnike