Ryanair proglašen najgorim avioprijevoznikom

Ryanair proglašen najgorim avioprijevoznikom

Kako javlja BBC, prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, tvrtka Ryanair šestu je godinu zaredom proglašena najgorim zračnim prijevoznikom na kratke udaljenosti.

Među ispitanim putnicima najpopularniji su Aurigny Air Service, Swiss Airlines i Jet2. Drugi veliki avioprijevoznici iz Velike Britanije , EasyJet i British Airways, su na 11. i na 15. mjestu. Anketa je provedena na putnicima koji putuju iz Velike Britanije, a o 19 zračnih prijevoznika.

Ryanair proglašen najgorim avioprijevoznikom

Objašnjenje za ovakav rezultat treba potraziti u nekoliko razloga. Putnici nezadovoljni zbog nemogućnosti povrata novca, hranom i pićem, te novim pravilima o prtljazi.

Ove godine se u Ryanairu odvio štrajk tijekom kojeg su otkazani letovi, a tvrtka je odbila putnicima vratiti novac za kupljene karte. U 2018. tri puta su mijenjana pravila o prtljagi. Na putnike koji su koristili usluge Ryanaira prijevoznik nije ostavio dobar dojam niti po pitanju hrane i pića na letovima.

Ryanair proglašen najgorim avioprijevoznikom

Putnici nisu zadovoljni niti  prilikom ukrcaja i iskrcaja, a ni izgledom unutrašnjosti aviona. Tisuće ispitanika izjavilo je kako nikad više neće putovati Ryanairom, njih čak 70 posto je na pitanje kojim avioprijevoznikom više nikad ne bi putovalo odgovorilo Ryanair.

Nezavisni konzultant Chris Tarry izjavio je za BBC kako će unatoč lošim rezultatima istraživanja ljudi i dalje nastaviti koristiti Ryanair. Smatra da Ryanair još uvijek predstavlja veliku vrijednost za mnoge, te da dobiju upravo ono što su očekivali.

Glasnogovornik Ryanaira izjavio je kako rezultati ankete ne govore ništa o uspjehu same tvrtke.

”Broj putnika Ryanaira porastao je za 80 posto u posljednjih šest godina, a Ryanair.com je postao najposjećenija web stranica među avioprijevoznicima”, poručili su iz Ryanaira.

izvor: BBC

Travel AdvisorEuropa

Pratite naš YouTube kanal.

Ryanair planira uvesti letove iz Splita i Zagreba

Istražili smo za vas – cijene prtljage kod niskotarifnih zrakoplovnih kompanija

British Airways uvodi novu liniju između zračnih luka London City i Split