Travel AdvisorTravel Advisor

SAD: obavezno testiranje za putnike koji dolaze avionima

SAD uvodi obavezno testiranje

Putnici koji lete u Sjedinjene Države s međunarodnih odredišta morat će predočiti dokaz negativnog testa na koronavirus prije ukrcavanja na let.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti najavljuje nove mjere koje će stupiti na snagu 26. siječnja. Agencija je izrazila nadu da će novi zahtjev za testiranjem biti od pomoći prilikom prevencije širenja virusa. U Sjedinjenim Državama raste broj zaraženih, ali ne jednako u svim državama. Cijepljenje je počelo i nastavlja se.
Putnici moraju izvršiti PCR test u roku od tri dana prije leta za SAD, što će vjerojatno poslati smanjiti broj putnika, ali se smatra da je mjera nužna.

Photo by Ryan Gerrard on Unsplash

Prije ukrcaja putnici će svojoj zrakoplovnoj tvrtki morati pokazati dokaz negativnog testa. Ako putnik ne dostavi dokumentaciju o negativnom testu ili oporavku od COVID-19, ili odluči ne polagati test, zrakoplovna tvrtka mora odbiti ukrcaj.

Broj putnika raste

Broj putnika koji  dolaze međunarodnim letovima naglo je porastao od lipnja, jer su se putovanja obnovila unatoč kontinuiranoj pandemiji. Zato SAD uvode obavezno testiranje.

U prosincu je bilo 2,1 milijun putnika u dolasku što je u prosjeku 76.000 putnika dnevno. Učetverostručio se broj putnika od lipnja.

Mjesecima se zrakoplovne tvrtke zalažu za program testiranja kako bi se ponovno pokrenula međunarodna putovanja. Pogotovo poslovni putnici poput bankara jer kupuju skupe last-minute karte i često putuju.

Čak i s nedavnim rastom broja putovanja, broj redovitih međunarodnih letova za Sjedinjene Države je smanjen. U veljači zrakoplovne tvrtke imaju na rasporedu 29.121 let, što je u usporedbi s 51.500 isti mjesec 2020. tek nešto više od pola.

Photo by frank mckenna on Unsplash

Kopnene granice zatvorene

Američka granica prema Meksiku i Kanadi ostaje zatvorena najranije do 21. veljače, Tri su se zemlje složile zatvoriti svoje granice za sve, osim prijeko potrebnog prometa, počevši od 21. ožujka i od tada produžuju zatvaranje po mjesec dana. Ako ponovno produže ove mjere sljedeći mjesec, granice će biti zatvorene punih godinu dana. SAD uvodi obavezno testiranje za putnike koji dolaze avionima i čini se da će to potrajati.

To nije previše pretjerano s obzirom na to da SAD nastavljaju postavljati nove smrtonosne rekorde u vezi sa zarazom COVID-19,

Kanada je otišla korak dalje, zahtijevajući od svih zrakoplovnih putnika starijih od 5 godina da imaju negativan test na koronavirus. Čak i s negativnim testom, dolazni putnici i dalje moraju biti u karanteni 14 dana.

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous article10 poslova za rad na daljinu u 2021. godini
Next articleHrvatska skijališta: kakva im je budućnost?