Travel AdvisorTravel Advisor

Sejšeli se uskoro otvaraju – saznajte najvažnije informacije

Sejšeli se otvaraju 25. ožujka: Što sve trebate znati prije polaska?

Sejšeli, prekrasna zemlja u istočnoj Africi, najavila je dobrodošlicu gostima iz Indije i nekih drugih zemalja od 25. ožujka. Arhipelaška otočna zemlja u Indijskom oceanu dom je mnogim zapanjujućim plažama, koraljnim grebenima i rijetkim životinjama te se reklamira kao odredište idealno za medeni mjesec ili opuštanje.

Službena web stranica Sejšelskih otoka izdala je savjete za putovanja za sve posjetitelje. Ako razmišljate o putovanju u ovu zemlju, nastavite čitati i saznajte nekoliko stvari koje biste trebali znati.

© Dan Maisey

Najvažnije informacije ako planirate putovanje na Sejšele

 • Posjetitelji – iz bilo kojeg dijela svijeta – koji su cijepljeni i koji mogu dokazati da su uzeli kompletnu dozu (dvije doze) te da su prošla dva tjedna od primanja druge doze, mogu ući na Sejšele.
 • Imajte na umu da posjetitelji trebaju dostaviti “autentičnu potvrdu o cijepljenju”. Moraju imati i negativan PCR test napravljen manje od 72 sata prije putovanja. Tako će im biti omogućeno slobodno kretanje tijekom boravka na Sejšelima.
 • Posjetiteljima koji nisu cijepljeni, a dolaze iz zemalja koje su dobrodošle na Sejšele, također će biti dopušten ulazak. Te zemlje su podijeljene u dvije kategorije: niski i srednji rizik.
 • Posjetiteljima, uključujući novorođenčad i djecu, možda neće biti potrebno cijepljenje. Međutim, morat će imati negativni COVID-19 PCR certifikat koji nije stariji od 72 sata prije odlaska na putovanje.
 • Potrebno je odobrenje za zdravstvena putovanja (Health Travel Authorisation – HTA). Posjetitelji prije polaska moraju predati potvrdu o cijepljenju i negativne rezultate PCR testa te podatke o letu i smještaju na https://seychelles.govtas.com/ . To mogu učiniti dva tjedna nakon što su primili kompletnu dozu cijepljenja i nakon što su dobili negativne rezultate PCR testa.
 • Prilikom prijave, svi putnici moraju pokazati odobreni HTA svojim zrakoplovnim kompanijama kako bi ih oni mogli provjeriti.
 • Posjetitelji smještaj smiju rezervirati samo u licenciranim objektima. Popis tih objekata može se pronaći na sljedećem web mjestu: http://www.tourism.gov.sc .
 • Svi posjetitelji bit će podvrgnuti mjerenju temperature i zdravstvenom pregledu. Svi koji imaju temperaturu uz respiratorne simptome poput kašlja, curenja nosa ili otežanog disanja, bit će izolirani od ostalih putnika te će biti podvrgnuti daljnjim procjenama.
© Kamil Rogalinski

Transfer

 • Transfer posjetitelja iz zračne luke do smještaja obavit će se ovlaštenim prijevozom.
 • Posjetiteljima neće biti dozvoljeno koristiti javne autobuse.
 • Posjetitelji koji će morati presjedati, odnosno koji će koristiti domaće letove povezane s drugim otocima, trebaju ostati u prostorijama zračne luke do polaska leta. U slučaju da je povezani let tek sljedeći dan, moraju rezervirati smještaj za noćenje u zdravstveno ovjerenom turističkom smještajnom objektu.

Smještaj

 • Posjetitelji mogu boraviti samo u ustanovama koje su certificirane od strane tijela za javno zdravstvo. Cijepljenim posjetiteljima bit će omogućeno slobodno kretanje i neće biti ograničeni brojem certificiranih objekata ili trajanjem boravka u ustanovi. Neovisno o tome, i dalje moraju poštivati sve zdravstvene protokole.
 • Cijepljeni posjetitelji neće biti podvrgnuti nadzornom PCR testu kada dođu na Sejšele, osim ako zrakoplovna kompanija ili matična zemlja zahtijevaju potvrdu o negativnom PCR testu prilikom odlaska iz zemlje.
 • Svi posjetitelji moraju se pridržavati svih mjera u smještaju, uključujući nošenje maski za lice u zajedničkim prostorijama. Trebali bi izbjegavati interakciju s drugim posjetiteljima koji nisu u njihovoj putničkoj grupi.
 • Da bi se osigurala sigurnost osoblja i posjetitelja, svi su pod dnevnim nadzorom službenika za zaštitu zdravlja ili neke druge određene osobe u slučaju da se pojave znakovi bolesti. Bilo koji posjetitelj, bez obzira na status cijepljenja, koji tijekom svog boravka razvije simptome karakteristične za COVID-19, može biti predmet daljnje procjene.
 • Bez obzira na svoj status cijepljenja, posjetitelji tijekom cijelog putovanja i boravka na Sejšelima i dalje moraju poštivati sve zdravstvene mjere (nošenja maski za lice, održavanje socijalne distance, prakticiranje higijene dišnih puteva i ruku).
 • Tijekom svog boravka u zemlji posjetitelji moraju izbjegavati dugotrajne bliske interakcije s lokalnim stanovništvom, izbjegavati bilo kakva okupljanja ili sastanke te izbjegavati gužve, uključujući tržnice.
 • PCR testiranje nije potrebno za odlazak sa Sejšela. Međutim, to od vas može zahtijevati zrakoplovna kompanija ili krajnje odredište. Punktovi za PCR testiranje posjetiteljima su dostupni na tri glavna otoka: Mahe, Praslin i La Digue.
© Stéphane Juban

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleLufthansa zbog pokreta “flight shaming” ukida letove
Next articleVina Kvarnera su novi brand