Travel AdvisorTravel Advisor

#SHESKIS u Obertauernu: Ženska snaga za Austrian Cancer Aid i Pink Ribbon

Austrijski skijaški centar ima već tradicionalno značajno događanje koje okuplja mnoge skijašice svjetskog glasa. Ovogodišnje okupljanje #SHESKIS u Obertauernu održano je po peti put 25.3.2023.

U najsnježnijem austrijskom zimskom sportskom odmaralištu okupilo se 120 entuzijastičnih skijašica kako bi zajedno postavile znak i podržale kampanju Pink Ribbon za Austrian Cancer Aid. Događanje #SHESKIS u Obertauernu još je jednom dokazalo kako izgleda pravi skijaški spektakl.

Zvijezde skijanja

Među gošćama su bile neke od najuzbudljivijih ličnosti iz austrijske sportske i kulturne industrije. Sudionici su mogli poboljšati svoju tehniku ​​skijanja uz vrijedne savjete Atomicovih sportašica Marlies Raich, Michaele Kirchgasser, Mirjam Puchner i Jacobe Kriechmayr. Ovaj bi se savjet zatim mogao primijeniti u praksi na najnovijim modelima Atomica. Otprilike 15 cm svježeg snijega za #SHESKIS u Obertauernu osiguralo je čisti skijaški užitak.

Doris Kiefhaber, Manuela Krings, Mona Maier, Stephan Spiegel // Marc Stickler – TVBObertauern

Prvo zaustavljanje bilo je u 10:30 u Treffu 2000. Uz pratnju austrijske pjevačice Monike Ballwein, #SHESKISFAMILY uživali su u regionalnim zalogajima i naravno pravom vinu. Nakon okrepe, sudionici su se vratili na staze, gdje ih je sada čekalo sunce. Nakon što su u potpunosti iskoristili savršeno pripremljene staze, grupa se okupila na zajedničkom ručku u Kringsalmu.

Prikupljanje sredstava

Za Pink Tableom u ekskluzivnom prostoru Alma konzumirale su se prvoklasne delicije. Naknadno prikupljanje sredstava, uključujući tombolu, povećalo je ukupni iznos doniranih na ponosnih 31.200 €. #SHESKIS u Obertauernu još jednom donosi uspjeh.

– Biti u mogućnosti generirati toliki iznos za Austrian Cancer Aid i Pink Ribbon je izuzetno lijepo. Još jednom želim zahvaliti našim partnerima – to su Atomic, Treff 2000, Kringsalm, Louis Widmer, zračna luka Salzburg, Obertauern Lift Association, BMW kao i Sorella Ramonda i Shangri-La London, bez ovako jakih partnera ovaj jedinstveni događaj ne bi bio moguć – zaključila je Mona Maier, direktorica turizma i inicijatorica #SHESKIS.

Mirjam Puchner, Michaela Kirchgasser, Jacoba Kriechmayr, Marlies Raich // Marc Stickler TVBOberta

Ovaj projekt je jedinstveni tog tipa u Austriji, kombinira profesionalno znanje o ovom izuzetnom sportu te ujedno surađuje s raznim inicijativama kojima treba pomoć. Tradicionalno događanje obično je u proljeće, no količina snijega je osigurana, pošto Obertauern ima izuzetan položaj.

Travel AdvisorAlpe Adria

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleDeluxe Superior krstarenje od Splita do Dubrovnika i nazad
Next articleAngkor – najveći grad srednjeg vijeka?