Ski Amadé kreće u novu skijašku sezonu s novim ponudama

Autor članka:
Podijeli:

Ski Amadé kreće u novu sezonu 2023./2024. s obiljem novosti i ponuda

Ovih pet regija – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal – očekuju vas s mnoštvom novih iskustava. Za ljubitelje zimskih sportova, dostupno je impresivnih 760 kilometara skijaških staza, 270 suvremenih žičara, 356 besprijekornih staza s nevjerojatnim pogledima, te brojna idilična mjesta za opuštanje i osvježenje, sve to uz jednu skijašku propusnicu.

Ski Amade

Ski Amadé je doživio značajan rast posjetitelja tijekom prošle skijaške sezone. Novi internetski sustav rane rezervacije igrao je ključnu ulogu u tom uspjehu.

Za goste su pripremljene mnoge novosti u skijaškom raju Ski amadé. Već na početku sezone, postojeću osmosjednu žičaru do Kieserla u regiji Großarltal zamijenit će desetsjedna gondola. Također, bit će obnovljena planinska postaja Dachstein u regiji Schladming-Dachstein. Veselje zbog ovih nadolazećih noviteta raste iz dana u dan.

NOVO: „Back2Ski“ – ponuda za povratak na staze

Ski Amade
Ski Amade

Za one koji žele obnoviti svoju strast prema zimskim sportovima, tu je fantastična ponuda “Back2Ski”. Ova prilika je savršena za one koji žele ponovno osjetiti radost skijanja i poboljšati svoje vještine na stazi. Ponuda uključuje dvodnevne tečajeve skijanja s privatnim instruktorom, svaki traje dva sata (od 13:00 do 15:00).

Tečaj je dostupan u nekoliko termina: od 11. do 19. prosinca 2023., od 8. do 30. siječnja 2024. i od 4. do 26. ožujka 2024. Cijena tečaja iznosi 299 eura, a za svaku dodatnu osobu koja želi dijeliti radost povratka na stazu, cijena je samo 60 eura. Ova ponuda je idealna za parove ili prijatelje. Prijave se obavljaju izravno u školama skijanja koje su dio skijaškog raja Ski amadé.

Ski Amadé SNOW DOGAĐAJI: Za još više zabave na skijanju

Ski Amade
Ski Amade

Zimovanje u regijama Ski Amadé pretvorit će se u nezaboravno iskustvo. Osim predivnih pejzaža, bogatog izbora događanja i sportskih izazova, posjetitelji će uživati u kulinarskim delicijama i glazbenim nastupima, koji će ispuniti sve želje.

Glazbeni događaji – Robbie Williams uživo

Ski Amade
Ski Amade

Otvorenje skijaške sezone u regiji Schladming-Dachstein u prosincu obilježit će dolazak svjetske glazbene zvijezde Robbie Williamsa, koji će izvoditi svoje poznate hitove.

Tijekom Ladies tjedna, u regiji Großarl, impresivni koncerti obogatit će scenu. Alexander Eder, zvijezda showa “The Voice”, i poznata austrijska izvođačica Melissa Naschenweng podići će atmosferu.

Novi hoteli

U Gasteinu je oživljena prava hotelska tradicija: od rujna, što je pravovremeno za nadolazeću skijašku sezonu, ponovno nakon nekoliko godina, otvaraju svoja vrata hoteli Ensemble na trgu Straubingerplatz, Grand Hotel Straubinger (od 1. rujna 2023.) te Badeschloss (otvorenje u listopadu 2023.).

Lumberjack winter Markus Fischer

Nakon obnove i preinake, Badeschloss će krasiti novi toranj s 14 katova, uronjen u alpsku kulisu. Raspolagat će s oko 100 soba. Grand Hotel Straubinger ponovno će oživjeti stil vrlo blizak izvornome te će u svoju ponudu uvrstiti gotovo 50 soba. Novi hotel „the cōmodo“, nastao u nekadašnjem habsburškom dvorcu, već je otvoren.

Nova gondola u Großarltalu i novi život za postojeću gondolu

U regijama Ski Amadé i dalje čvrsto vjeruju u zimski turizam i neprestano ulažu u poboljšanje i unaprjeđenje svih svojih pet regija. Gondola do Kieserla u skijaškoj regiji Großarltal bit će opremljena s 10 sjedala. To je najznačajniji novitet za nadolazeću skijašku sezonu. Suvremena je to žičara kojom poduzeća za žičare na održiv način stvaraju nova radna mjesta u turizmu.

Fantastische Ausblicke aus der panorama link c eduardo gellner 4

Zamijenit će dosadašnju kabinu s 8 sjedala koja će, nakon demontaže žičare u skijaškoj regiji Großarltal, biti ponovno izgrađena u Fageralmu, također dijelu skijaškog raja Ski amadé, i tako dobiti još jedan život.

U regiji Schladming-Dachstein bit će obnovljena planinska postaja Dachstein. Zahvaljujući sustavu solarnih ćelija, bit će i do 80 posto energetski samoodrživa. Radovi će započeti u jesen i završiti u svibnju 2024. godine. Do tada će biti obustavljen rad planinske žičare Gletscherbahn, objavljeno je.

Ski Amade

Travel Advisor – vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave