Ski Colorado

 

Colorado je naj skijaškija savezna država Amerike.

Avioni iz Europe (Lufthansa i British) lete do najvećeg grada – Denvera.

U okolici zračne luke se nalaze tvrtke za unajmljivanje vozila kojima se kreće put Stjenjaka.

Postoji i CME – Colorado Mountain Express kombiji koji putnike prevoze direktno na adresu smještaja u nekom od skijališta.

Do Vaila koji se nalazi uz samu autocestu I 70 potrebno je oko dva sata vožnje. Do Aspena je potrebno još dva sata dulje.

Silverthorne je gradić u kojem se nalazi, u ovom dijelu Amerike, najveći Outlet Shopping Mall tvorničkih dućana od Ralph Laurena i Timberlanda do Calvin Kleina i Nikea. Ovo mjesto je idealno smješteno za one koji žele svaki dan skijati u drugom skijalištu. Nalazi se uz autocestu. Unutar sat vremena vožnje se može doći do nekoliko skijališta : Keystone, Breckenridge, Copper Mtn. i Vail da nabrojim samo najveća.
Duž masiva Rocky Mountains je kvaliteta snijega najbolja. Zbog nadmorskih visina koje se kreću između dvije i pol i četiri tisuće metara, te zbog udaljenosti od oceana, snijeg je suh. Uglavnom je hladno, no gotovo da nema leda, tako da su staze odlično uređene, a skijanje po dubokom snijegu nije samo za ekstremne sportaše. Legendarni Powder, duboki suhi snijeg gotovo da ne pruža otpor tako da je skijanje po neuređenim stazama lakše i jednostavnije od onog na europskim skijalištima.

Aspen

Drveće raste i na visinama na kojima su u Alpama samo stijene i ledenjaci. Nema oštrih nazubljenih vrhova poput onih u Dolomitima tako da je opći dojam planina puno blaži.

Skijanje je elitni sport u Americi.

Beaver Creek

Neka su skijališta neka su elitnija od drugih. Primjerice u Aspenu i Vailu je moguće sresti poznate glumce I sportaše bilo na stazi bilo u nekom baru ili noćnom klubu. Smještaj je uglavnom u luksuznim hotelima najviše kategorije te u apartmanima. Van pune sezone se mogu dobiti dobre cijene, a sam je smještaj kvalitetniji nego u Europi. Apartmani su uglavnom u apartmanskim zgradama, a većina ih je vlasnička pa je dojam kao da se dođe kod nekoga kući.

Aspen Snowmass

Gastronomska ponuda je izrazito bogata I u rasponu je od brze prehrane do vrhunskih restorana u kojima obavezno treba rezervirati stol.
Beaver Creek je potpuno zatvoreno skijalište, građeno u stilu velikog resorta na snijegu s bogatom ponudom ekskluzivnih apartmana I hotela.
U Europi manje poznati Breckenridge, Keystone I Cooper Mtn. su jednako velika skijališta poput Aspena ili Vaila no vise sportski orijentirana. Publika je drugačija I ovdje dolaze skijati uglavnom mladi željni dobre zabave I još boljeg skijanja.

Four Seasons, Vail

Skijanje u državi Colorado je poseban doživljaj kojeg svaki skijaš želi (i treba) probati.

Travel Advisor YouTube kanal.

Aspen – vodič po skijalištu na kojem skijaju zvijezde

Park City – mondeno skijalište u Utahu

Vail Resorts