Travel AdvisorTravel Advisor

Pobrinite se za svoje skijaške rukavice, ali i one druge

Skijaške rukavice su važan dio opreme

Skijaške rukavice, pogotovo one brendirane i od vrhunskih materijala su prilično skupi dio opreme. Bez obzira na cijenu sve se uprljaju. Površine skija, žičara, šankova po Apres ski barovima te sve drugo što diramo ima neki sloj prljavštine. Stoga rukavice treba održavati i čistiti kako bi nam što duže trajale i kako bi izgledale kao nove.
Jednostavni i učinkoviti načini čišćenja prljavih skijaških rukavica
Oprema se može prilično zaprljati od snijega, bljuzgavice i znoja. Iako obično možete samo ostaviti rukavice da se osuše nakon većine skijanja, dobro čišćenje 2-3 puta tijekom sezone pomaže im da duže traju.

Redovito čišćenje

Istresite sodu bikarbonu u rukavice ako imaju miris, ali nisu prljave. Podstava unutar vaših rukavica upija je znoj i može promijeniti miris. Držite rukavicu tako da prsti budu usmjereni prema dolje i posipajte malo sode bikarbone unutar prstiju. Držite otvor zatvoren i protresite rukavicu tako da se soda bikarbona raširi po cijeloj podlozi. Ispraznite sodu bikarbonu i istresite višak.
• Kukuruzni škrob možete koristiti i ako nemate sode bikarbone.
• Soda bikarbona će upiti mirise i ulja nakupljena u košuljici kako bi vaše rukavice ponovno mirisale svježe.
• Nakon dodavanja sode bikarbone u rukavicama može biti malo ostataka. Pokušajte ih malo jače istresti kako biste se riješili ostataka.
• Postoje komercijalni dezodorans sprejevi napravljeni za skijaške rukavice, ali oni nisu uvijek učinkoviti kod jakih mirisa.
Suhom krpom ili četkom istrljajte prljavštinu s vanjskih djelova. Ako na površini imate samo malo nečistoće, položite rukavicu ravno na stol tako da dlan bude okrenut prema gore. Lagano pritisnite krpom za čišćenje ili četkom i ribajte od zgloba prema krajevima prstiju. Preokrenite rukavicu i četkajte drugu stranu kako biste uklonili svu prljavštinu.
• Rukavicu možete nositi na ruci ako vam olakšava čišćenje.

Rukavice tretirajte krpom namočenom u vodi. Kraj krpe za čišćenje umočite u mlaku vodu da se smoči. Lagano pritišćite rukavicu krpom kako biste uklonili prljavštinu s tkanine. Nakon što očistite mjesto, ostavite rukavicu da se osuši na zraku prije nego što je ponovno nosite.
• Vodu možete koristiti na bilo kojoj vrsti rukavica, uključujući rukavice od vune, najlona, ​​sintetičkih i vodonepropusnih materijala.
• Vode treba biti dovoljno da se riješi površinskih mrlja. Ako voda ne djeluje, tada ćete možda trebati temeljitije oprati.
Dezinficirajte vanjske strane vodonepropusnih rukavica alkoholom za trljanje. Stavite malo alkohola za trljanje u bočicu s raspršivačem i nanesite ga izravno na rukavice.

Ručno pranje

Pomiješajte blagi deterdžent za rublje s mlakom vodom. Odaberite nježni deterdžent, kao što je onaj napravljen za odjeću za dojenčad, jer na rukavicama neće biti tako grub. Napunite veliku posudu ili sudoper čistom mlakom vodom. Ulijte otprilike 1 žličicu (4,9 ml) deterdženta i temeljito ga promiješajte dok ne postane pjenasta.
• Provjerite oznaku za čišćenje u rukavicama da biste vidjeli je li navedena druga vrsta deterdženta.
• Izbjegavajte upotrebu uobičajenih deterdženata, omekšivača ili jakih kemikalija jer bi vam rukavice mogle brže puknuti.
Vanjske djelove očistite krpom namočenom u otopinu za čišćenje. Držite rukavicu iznad sapunice ili je obucite tako da je lakše raditi. Kraj krpe bez dlačica umočite u vodu i njome obrišite vanjski dio rukavice. Krpom obradite sve šavove i između prstiju kako biste se riješili nečistoće koja je zaglavljena na površini.
Također možete nositi obje rukavice i umočiti prste u vodu. Štipajte prste i trljajte ih kako biste skinuli prljavštinu.
Potopite rukavice u otopinu za čišćenje kako biste očistili unutrašnjost. Postavite rukavice u posudu i gurnite ih potpuno pod vodom. Lagano trljajte rukavice tako da se sapun dalje upija u površinu i obloge kako bi ubio bakterije koje uzrokuju miris.
• Ako vaše rukavice imaju uklonjive obloge, možete ih izvaditi kako biste ih oprali i osušili odvojeno. Podloge možete oprati ručno u istoj otopini. U suprotnom, košuljice možete ostaviti unutar rukavica.
Isperite sapun sa svojih rukavica i podstava čistom vodom. Okrenite slavinu na mlaku vodu i držite rukavice ispod potoka. Lagano stisnite rukavice kako biste se riješili viška sapuna. Isperite rukavice dok voda ne procuri. Ostaci deterdženta u rukavicama mogu izazvati iritaciju.

Previous articleSueski kanal: kako izgleda prolaz
Next articleJanjetina i vino