Slavonija i Podravina – nova gurmanska oaza

Autor članka:
Podijeli:

Slavonija i Podravina – nova gurmanska oaza

Od Pitomače, Virovitice i Slatine do Orahovice otkrit ćete nove okuse i uživati u tradicijskim jelima i njihovim modernim varijantama. Ako ste hedonist, ovo je vaš (k)raj.

Slavonija i Podravina

Gurmansko putovanje u Virovitičko-podravsku županiju podsjetit će vas na okuse djetinjstva, bogata jela koja su s puno ljubavi pripremale bake i majke. Ovdje se poštuje tradicija pa i najmodernije varijante imaju retro štih.

Gurmansko putovanje

Sablja grofa Jankovića
Sablja grofa Jankovića

A kad zamirišu jela slavonske i podravske kuhinje pokleknu i najjači karakteri. Jer kako je uopće moguće odoljeti tek pečenom kruhu od koprive, zafriganoj juhi, sablji grofa Jankovića ili podravskim zelenim mlincima, prgicama, granatiru, bijelim žgancima, jelima od riječne ribe ili divljači…

Bijeli žganci
Bijeli žganci

Tu će vas ponuditi i sjajnim kolačićima poput šapa, vanilin-kiflica, breskvica, mađarica, medene i bijele pite, prutića od oraha, dizanica… Volite li modernije okuse uživat ćete u torti od sira, kuglicama od lješnjaka, kuglofu od mrkve ili zobenim palačinkama… Sve fino i ukusno i pripremljeno od vrhunskih lokalnih namirnica.

Kuglof od bundeve

U ovom dijelu Hrvatske kušat ćete i jela od batata i to od juhe do kremšnita, nećete propustiti ni sjajni craft iz Pitomače, a ljubitelji vina ni Slatinski biser koji se proizvodi još od 1864., ili silvanac zeleni, pravo iznenađenje za nepce.

Slatinski Biser
Slatinski Biser

Virovitičko-podravska županija još je neotkriveni gurmanski raj, pravo osvježenje za moderne putnike. Od Pitomače, Virovitice i Slatine do Orahovice otkrit ćete najljepše pejzaže, kurije i dvorce. Pitoma priroda uz Dravu, bilogorske i papučke šume jednostavno pozivaju na aktivnost. I još nešto! Podravci i Slavonci sjajni su domaćini, razlog više da spakirate kofere i krenete u ovaj dio Hrvatske. Slavonija i Podravina su neočekivano blizu!

Slavonija i Podravina
Kruh od koprive

Logo TZVPŽ Slavonija i Baranja

Logo Hrvatske turističke zajednice "Hrvatska puna života"

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube i Tik Tok.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Nove objave