Travel AdvisorTravel Advisor

Na ovaj otok se ide na slobodno penjanje

 

Hvar je jedna od najrazvijenijih mikrolokacija za slobodno penjanje u Europi, s preko 400 uređenih smjerova na jednom otoku.

 

Slobodno penjanje je prepoznati turistički proizvod. Na ovoj razini uređenosti, imamo goste koji dolaze cijelu godinu s ciljem sportskog ili rekreacijskog penjanja i ostaju na lokaciji u prosjeku više od tjedan dana. Uređivanje penjačkih smjerova je logistički i financijski izazovan projekt, koji je do sada počivao na entuzijazmu lokalne i regionalne sportske zajednice.

Veliki potencijal

Potencijal ne sada prepoznat i u turističkim zajednicama pa se nova penjačka destinacija na otoku razvija uz financijsku potporu TZ Jelsa i TZ Stari Grad. Penjanje je razvijeno na cijelom otoku, a u općini Jelsa dvije su lokacije pravi dragulji – uvale Velika Stiniva i Pokrivenik. Stijene su neposredno uz more te je moguće uživati u obiteljskom danu na plažu, uz sportsko penjanje odmah pored nje. Uz te lokacije, sjajne su i lokacije pored Sv. Nedjelje, pored Milne, pored Selca i na lokalitetu Podstine kod grada Hvara. Penjački turizam je cjelogodišnji, s posebnim naglaskom na proljeće i jesen te odlično popunjava predsezonske kapacitete. Penjači često putuju kao cijele obitelji i kvalitetni su gosti, koji svoju destinaciju primarno biraju prema dostupnosti uređenih smjerova u kvalitetnim stijenama. Pred Hvarom je dodatna ekspanzija u brendiranju i novim uređenim lokalitetima, s potencijalom da postane jedna od vodećih regija u Europi.

Hvar pruža veliki izbor mjesta

Otok Hvar nije samo otok sunca i mora, već mnogobrojnih plaža i obližnjih otočića, fenomenalne gastronomije, opojnog vina i zlatnog maslinovog ulja. Otok obiluje lijepim i pristupačnim vidikovcima koji su čarobna mjesta pri izlasku ili zalasku sunca. Slobodno penjanje vam sigurno nije na prvom mjestu ad se sjetite otoka Hvara, no imajte i taj vid rekreacije i avanturizma u vidu prilikom slijedećeg odabira destinacije za odmor.

Krstarenje 8 otoka u 8 dana

U projektu razvoja sudjeluje i TZ Hvar.

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleNaučite u pet minuta koje španjolske gradove treba posjetiti
Next articleZašto volim Pulu?