Travel AdvisorTravel Advisor

Slovenija je od danas otvorena za građane ovih zemalja

Slovenija je od danas otvorena za građane ovih zemalja

Danas osmog lipnja Slovenija potpuno otvara granice za stanovnike 17 zemalja. To su:
Bugarska, Cipar, Češka, Estonia, Litva, Latvia, Finska, Njemačka, Grčka, Island, Lihtenštajn, Norveška, Slovačka I Švicarska.
Odluka je donesena sukladno preporukama Instituta za javno zdravstvo Slovenije. Ako se epidemiološka situacija pogorša u bilo kojoj zemlji ta će se skinuti s popisa.

Hrvati već neko vrijeme smiju u Sloveniju

Građani Austrije, Mađarske I Hrvatske mogu od prije prelaziti granicu zahvaljujući bilateralnim dogovorima između država.
Građani svih drugih država iz EU, Šengenskog sporazuma ili van Europe koje nisu na popisu su I dalje pod režimo karantene u trajanju od 14 dana.
Odluka će, kako se nadaju, donijeti stabilizaciji turističkog sektora I ekonomije u Sloveniji. Turistički djelatnici se žale da takva mjera nije najavljena prije objave u nedjelju na večer.
Prelaz granice prema Austriji I Mađarskoj se može odvijati samo preko određenih graničnih prijelaza. To važi za sve osim za građane tih zemalja.

foto Petra Picek

Putnici iz Sjeverne Makedonije moraju biti u karanteni 14 dana bez obzira koje su nacionalnosti.
Osobe koje su u tranzitu kroz Sloveniju bez zadržavanja ne moraju ići u karantenu.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Travel Advisor – Europa

Pretplatite se na naš YouTube kanal

 

Previous articlePjenušavi plešivički doručak
Next articleKako biti turist u vlastitoj zemlji