Travel AdvisorTravel Advisor

Smijemo u Sloveniju

Smijemo u Sloveniju

Prva velika i dobra vijest za putnike.

Zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska iz Hrvatske. Slovenska vlada je sinoć donijela tu odluku.

“Vlada se upoznala s epidemiološkim stanjem u Republici Hrvatskoj koje je pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje iz kojega slijedi da je rizik za širenje zaraze Covid-19 u obje države sličan, te da trenutno nema potrebe za posebnim ograničenjima kretanja između dviju država, niti potrebe za provođenjem karantene ili samoizolacije prilikom prelaska granice”, navela je slovenska vlada u priopćenju za javnost, nakon sjednice u ponedjeljak navečer.

Slovenski ministar za gospodarstvo Zdravko Počivalšek izjavio je da je cilj da se sa susjednim državama sa sličnom epidemiološkom slikom dogovori ponovno otvaranje granica do početka lipnja, a u ponedjeljak je o tome razgovarao s mađarskim ministrom za vanjske poslove Peterom Szijjártom.

Uvjet je da su zdravi, da nemaju simptome koronavirusa te da nisu bili u državama izvan EU više od 14 dana. Prilikom ulaska u Sloveniju moraju se pridržavati svih važećih mjera.

Bilateralni dogovori

Države bi mogle biti sljedeće u nizu za dogovorno otvaranje s 1. lipnjem su Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka. Otvaranja s pojedinim državama ne moraju biti odjednom. Sve ovisi o bilateralnim sporazumima. Do 1.6. se očekuje sporazum s Njemačkom. Iako sve zemlje nagovaraju svoje državljane da ostanu kod kuće ipak se granice moraju otvoriti.

U kojem će broju doći turisti ili naši putovati u druge zemlje je teško reći, no opretpostavljamo da to neće biti toliko velike brojke kao prije pandemije. Ipak, dobre je za normalizaciju odnosa i života. Da smijemo u Sloveniju je dobra vijest.

Travel AdvisorAlpe Adria

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleGreen Trio: novi zdravi proizvod na tržištu
Next articleJe li ovo najatraktivnija regija Turske