Travel AdvisorTravel Advisor

Snimatelju se rastopio dron dok snimao vulkan Fagradalsfjall

Vulkan Fagradalsfjall: Pogledajte nevjerojatne snimke

Svi smo čuli i vidjeli da je vulkan Fagradalsfjall eruptirao, a profesionalni fotograf i snimatelj Stefan Forster objavio je nevjerojatne snimke aktivnog vulkana. Međutim, svoj je dron DJI Mavic 2 Pro gurnuo malo predaleko dok je letio iznad njega. Želio je snimiti nevjerojatne snimke za svoj četverominutni video, no nije sve prošlo bez problema. Prije nego nastavite čitati, svakako preporučujem da bacite oko na zadivljujuće snimke islandskog vulkana.

Nakon što je čuo da je vulkan Fagradalsfjall eruptirao nakon tisuće potresa koji su pogodili Reykjanes, Forster je odmah uskočio u avion. Na Islandu je prvo odradio karantenu, a zatim se uputio prema vulkanu kako bi snimio fotografije i videozapise.

© Toby Elliot

Sa sobom je ponio tri drona Mavic 2 Pro

Pomoću njih je odlučio zabilježiti erupciju, a jedan dron je čak i “žrtvovan” kako bi imao što bliže snimke iznad vulkana. Dronovi su interno snimali snimke, a on je također snimio videozapise na mobitel u slučaju da zbog vulkana trajno izgubi dron. Srećom, to se nije dogodilo i postoji video u punoj rezoluciji koji možete pogledati u punom sjaju. Usprkos tome, jedan od dronova nije uspio proći neozlijeđen.

© Stefan Forster

Na slici možete vidjeti kako dron izgleda nakon leta iznad vulkana. Forster je rekao da i dalje leti i može snimati fotografije i videozapise, ali da ima toliko kvarova i pogrešaka pa jako smiješno leti.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articlePrizidnica: svetište na vrhu otoka
Next articleDrevni Egipat: što je najvažnije za vidjeti