Travel AdvisorTravel Advisor

Koliko vikenda i praznika do kraja godine možemo spojiti u duži odmor?

Da smo stručnjaci za spajanja vikenda i praznika kako bi što duže ostali na odmoru, pa i negdje otputovali odavno je poznato. A koliko vikenda i praznika u ovoj godini možemo u tu svrhu spojiti?

Za samo 10 dana godišnjeg ako ste spretni s organizacijom možete imati ček 32 dana odmora. Koliko nas još takvih dana čeka do kraja godine?

U mjesecu lipnju su tri praznika, Tijelovo, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti. Tijelovo je uvijek u  četvrtak, ove godine to je  20. lipnja, i vjerojatno se većina sprema na produljeni vikend.

Dan antifašističke borbe je 22. lipnja, u subotu. Odmah za njim stiže i Dan državnosti koji je 25. lipnja. Ove godine to je utorak. Najvještiji će ovdje vidjeti mogućnost da spoje sve te praznke u jedan poduži odmor. Od Tijelova do Dana državnosti tako će dobiti šest slobodnih dana ako iskoriste samo dva dana godišnjeg. 

Sljedeći mjesec koji donosi ovakve mogućnosti je kolovoz u kojem imamo dva neradna dana. Dan domovinske zahvalnosti obilježava se 5. kolovoza što pada u ponedjeljak, a tjedan iza toga, u četvrtak 15. kolovoza slavimo Veliku gospu. Opet prilika za produljeni vikend, ako spojite vikend i Dan domovinske zahvalnosti ili možete imati mini godišnji od četiri dana ako sve spojite s 15.8.

Kolovoz ima dva neradna dana i također snalažljivima nudi mogućnost kombiniranja. Dan domovinske zahvalnosti obilježava se 5. kolovoza u ponedjeljak, a samo tjedan nakon toga, u četvrtak 15. kolovoza slavimo Veliku gospu. Eto dvije prilike za produljeni vikend! Ili možda za mini godišnji ako spojite sve u cjelnu.

I listopad ima svoje čari i mogućnosti za raznorazna spajanja. Dan neovisnosti pada u utorak, 8. listopada, što zvuči idealno za produljeni  ako iskoristite jedan dan godišnjeg.

1. studenog su Svi sveti, što je pravi produljeni vikend, ujedno i zadnji prije blagdana. U prosincu se sve savršeno posložilo. Božić je u srijedu, a Sveti Stjepan u četvrtak pa imate tri mogućnosti. Odmor od pet dana uz korištenje samo jednog dana godišnjeg odmora. Odmor od šest dana uz korištenje dva dana godišnjeg. Ili čak dulji odmor od devet dana, što je izvedivo uz iskorištavanje samo tri dana godišnjeg odmora.

Travel Advisor – Busines

Posjetite naš YouTube kanal.

Najbolje ponude avionskih karata ovog tjedna (10.05.)

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?

Trendovi u turizmu 2019.

Previous articleUtjecaj online platformi na organizaciju putovanja
Next articleOva je uvala jedna od najljepših na Jadranu