Travel AdvisorTravel Advisor

Proslavi kraj ljeta sa stilom: varaždinski Špancirfest počinje 19.8.

PROSLAVI KRAJ LJETA SA STILOM: VARAŽDINSKI ŠPANCIRFEST POČINJE 19.8.

Svako dugo, toplo i uzbudljivo ljeto ima svoj nužni završetak, a najbolji način da ga ispratite uz još malo zabave i užitka je varaždinski Špancirfest. Najdugovječniji, najveći i najpopularniji hrvatski festival ove će godine doživjeti svoje 24. izdanje i tisućama posjetitelja pružiti priliku da kraj vrućeg ljeta proslave sa stilom.

10 dana

Punih deset dana, od 19. do 28. kolovoza, Varaždin će pulsirati energijom i dobrim ritmom. Iako je koncentracija sadržaja i posjetitelja najveća tijekom dvaju festivalskih vikenda, niti tjedan između njih nije manje užurban i zanimljiv, baš naprotiv. Svaki festivalski dan je jedinstven jer se na Špancirfestu održava…

Više od 500 programa

Veliki i mali koncerti, na velikim, manjim i pop-up pozornicama, ali i posvuda u Vraždinu, pružaju na izbor iznimnu raznolikost glazbenih stilova.

PAN pozornica, uz bedeme Starog grada ugostit će  hrvatske i regionalne zvijezde. Intimna i ekskluzivnija pozornica kod Vile Bedeković, ujedno i jedina s naplatom ulaznica, donosi probrani i samo za Špancirfest iskrojeni program u rasponu od opere, tradicije pa sve do popa, rocka i sevdaha. Kada se na njoj ne svira, igraju se urnebesne komične predstave i ponajbolji stand-up showovi.

Ulice Špancirfesta prepune su događanja, a najveću pozornost uvijek privlače ulični performeri, ulični glazbenici i hodajući bendovi iz čitave Europe. Ovogodišnji ulični program šaren je, energičan i – mobilan što znači da će se raskoš boja, ritmova i energije proširiti cijelim festivalskim prostorom.

Dječji program Špancirfesta omogućava obiteljima bezbrižan predah pa se klinci mogu igrati na već legendarnom Vindilandu uz Stari grad ili se kreativno razvijati i zabavljati u predivnom hladu Parka kreative, a za one željne adrenalina, uz bedeme Starog grada smjestit će se veliki lunapark.

Napravit ćete tisuće koraka

Raznolikost programa Špancirfesta zrcali se i u mnoštvu proizvoda koji se nude na ulicama Varaždina. Razgledavanje, isprobavanje i kupovanje suvenira, uz obavezne stanke uz neki fini zalogaj, odvest će vas na lutanje povijesnom jezgrom grada. Otkrit ćete dizajnersku ulicu Kreativnicu te Umjetničku ulicu posvećenu likovnim umjetnostima.

Doživjet ćete bezbroj iskustava

Doživljaje najbolje zaokružuju i u sjećanja utiskuju okusi i mirisi, a hrane, od malih zalogaja na ulicama, Gastro zone kod Starog grada pa do sjajne ponude varaždinskih restorana, na Špancirfestu ima na svakom koraku no velika gastro novost ovogodišnjeg festivala je Špancir burger festival.

Sandro Sklepić

Kreiran u suradnji sa Zagreb burger festivalom, ovogodišnja žarišna točka za uživanje u najboljem street food-u smjestit će se na Kapucinskom trgu. Burgere će flipati Reshetka Đurine hiže, Picnic – Mingle&Fun, 4burgers, BBQ Hot Yard i The Meat by Nenad Komes, a novost je i vege Beg’s Plant Based kućica, dok će koktele miksati Gingle Bells i Aperolovo koktelsko vozilo, a sve to uz nastupe DJ-a.

Slavni Vinski grad opet je tu i opet će biti smješten na prostranom zelenilu ispred moćnih zidina Starog grada. Taj mega-hit Špancirfesta jedinstveno je mjesto za predivno druženje uz ponudu probranih vina dostupnih svima. Ove godine Vinski grad povezao se s Gastronomadima koji su kreirali posebne zalogaje te ih sljubili s pojedinim vinima.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleZašto ne treba ići na godišnji odmor ?
Next articleKatarina Line: jesenja krstarenja Jadranom