Travel AdvisorTravel Advisor

Adrenalinski bike izazov Srce Velebita 2021

Adrenalinski bike izazov Srce Velebita 2021.

 

Srce Velebita 2021 priprema bogat program događanja.  Nakon mjeseci virtualnih događanja, (samo)izolacije i razgovora o koroni, vrijeme je za odlazak u prirodu, bicikliranje i planinarenje! 

I za ovu biciklističko-planinarsku sezonu pripremili smo niz događanja, za svakog ponešto.

Biciklijada Sveti Rok

Već tradicionalno krećemo s biciklijadom Sveti Rok MTB (28.-30.5.). Sva tri dana organizirane su vođene ture, od najlakših, poljima i uz potoke i bistre izvore Lovinca, do zahtjevnih tura za najspremnije po šumskim putevima Velebita. U petak, za 30-ero kondicijski i tehnički najspremnijih sudionika, organiziramo novu, iznimno atraktivnu, ali isto tako zahtjevnu bike & hike turu Stazu Malog Princa na Crnopcu (40 km biciklima i 4,5 h hodanja po stazi na kojoj su djelomično i ferate).

Noćna vožnja nazvana Velebitski šišmiši!

U subotu 29.5. organizirane su 2 varijante tura bike & hike Tulove Grede, lakša preko Malog Alana (42 km biciklom) i teža kroz Male Jasle (60 km biciklom) te 2,5 h uspona i silaska s Tulovih Greda, jednog od najčešće fotografiranih vrhova Velebita. Pogled koji ostavlja bez daha. Za one željne kupanja, organizirana je tura Winnetou koja vodi iz Like na more (37 km) te adrenalinska tura Srce Velebita Epic, 62 km čiste ljepote na teškom terenu, samo za kondicijski i tehnički najspremnije vozače.

Od 15 h do dugo u noć organizirana je proslava prvih 5 godina biciklijada Srce Velebita na Izletištu Cvituša! Sudionike očekuje zajednički ručak, tradicionalne ličke sportske igre, biciklistička alka te koncert pod zvijezdama našeg proslavljenog i uvijek drugačijeg pijaniste Mateja Meštrovića, ujedno i autora albuma Zvukovi Velebita.

Nedjelja 30.5. donosi mogućnost odabira između lagane ture bike & hike Zir ili teških tura Mile vode / River Deep Mountain High (65 km) odnosno Mali Epic. Od 15 sati ispred Hostela Sveti Rok organizirana je prodaja ličkih gastro specijaliteta i suvenira lokalnih OPG-ova.

Ove godine, Lovinac je po prvi puta domaćin Nacionalnog prvenstva Husqvarna XCO Srce Velebita- Cvituša. U nedjelju 18.7. na brdu Cvituša u Lovincu, na novoj XCO stazi, organizirana je utrka u suradnji s Hrvatskim biciklističkim savezom te Savezom sportova općine Lovinac.

Spreman je i 16. Velebike Express (18. – 20.6.)- bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Spavanje osigurano u planinarskoj kući. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu avanturu veličanstvenim Velebitom kojom pozdravljamo nadolazeće ljeto!

Nakon uspješne prošlogodišnje premijere, krajem ljeta ponovno se vozi Velebike Marathon (25. – 29.8.) – 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita. Nezaboravno iskustvo o kojem se dugo priča uz pregršt neponovljivih fotografija.

Kraj velebitske sezone tradicionalno pripada biciklijadi i utrci Uspon na Tulove grede (10. – 12.9.) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Za pobjednike utrke osigurane su vrijedne nagrade sponzora i partnera. Za sudionike koji su željni laganijih staza i uživanja u jesenskim plodovima i prirodi Like, organizirane su lakše staze i dodatni programi upoznavanja samoniklog bilja.

Bogat program Srce Velebita 2021

Više informacija, fotografije, GPX tragovi te prijavnice na: www.srcevelebita.hr i facebook stranici Srce Velebita.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleGurmanski užitak u najljepšem zagrebačkom restoranu
Next articleIzrael će ove godine biti HOT destinacija