Travel AdvisorTravel Advisor

Европа

Петте најпознати градби во Милано

Duomo di Milano Duomo di Milano е еден од најимпресивните верски објекти во Европа. Се наоѓа во центарот на градот на истоимениот плоштад. Под плоштадот има метро станица, така што оваа локација е лесно достапна. Катедралата е градена долго време, околу 500 години. Изградбата започнала во 1386 година, а била завршена во времето на владеењето […]

Најубавите градови во Европа

Престижниот американски магазин – “Travel and Leisure” ги објави резултатите од истражувањето “Најубавите градови на Европа”. Ако мислите дека знаете кој победи, можеби ќе бидете изненадени од изборот. Анкетираните во анкетата коментирале дека Италија претставува лулката на западната цивилизација и е земјата која ги следи модерните текови. Рим кој е главен град на Италија има […]

Божиќни саеми во Европа

За време на Божиќ, сите европски градови се особено шармантно украсени со божиќни светла. Мирисот на варено вино, традиционални јадења и колачи се шири со воздухот. Некои од најголемите божиќни саеми имаат потекло уште од средниот век. Тие во божиќната шопинг-сезона привлекуваат милиони гости од целиот свет. 10 најубави Божиќни саеми во Европа: Копенхаген Не […]

Page 3 of 3