Travel AdvisorTravel Advisor

Патувања

Венецијанскиот карневал-убавината со маска

  Историјата на карневалот во Венеција Во карневалските денови, благородниците можеа да се облечат како слуги, а слугите  како благородници. Жените и мажите можеа да ја заменат својата облека и да ги дознаат тајните на спротивниот пол. Карневалската историја започнува во времето на Стариот Рим. Во тоа време, за време на зимската краткодневица се славеше […]

Будимпешта градот со многу епитети

  Будим, град на ридот, ја набљудува Пешта, која се наоѓа во низините и ја творат уникатната Будимпешта во прегратките на Дунав Заедно како украс на реката Дунав и го добиваат  статусот престолнина на Унгарија. Доаѓајќи во овој град, дознавме дека претрпел многу војни, владетели, режими, но сепак ја зачувал својата специфичност. Градот Будимпешта во […]

Бајковитиот , Копенхаген

Прекрасниот Копенхаген штотуку ја објави стратегијата за туризам што ќе ја води во 2020 и понатаму. Планот ги прикажува големите промени и започнува со опишување на се што ќе треба да се оствари во Копенхаген. Копенхаген ја завршува ерата на туризам, каков што беше до сега.Со цел респект кон туризмот каков што беше и каков […]

Туристичка авантура , Анталија – Кападокија

  Вообичаено доколку патувате со авион се слетува на ародромот во Анталија и во нашиот случај после преноќевањето во Антлија , наутро веднаш во организација на туристички водачи се тргнува за Кападокија. Попатно ќе уживате во восхитувачка екскурзија која води преку планината Таур и ќе се посети Конија, поранешната престолнина на Селџуците. Конија – зелена […]

Грандиозноста на Париските Музеи

  Низ историјата, Франција се покажала како голем обожавател  не само на сопствената култура, туку и култура во целина, а 130 музеи се неизбежна културна дестинација на многу туристи. Експонатите што ги посетивме нe оставиja без здив како и грандиозноста на Париските Музеи. Комплет аранжмани за Париз на следниот линк. Изложбата на векот на познатиот […]

Фениксот Нагасаки , Јапонија

Nagasaki се наоѓа на Kyushu, трет по големина остров во Јапонија и најјужниот дел од земјата. Секако, не можете да го одминете музејот и спомен-обележјето на атомската бомба, но сепак има и  други атракции кои ја  вклучуваат возобновената холандска трговска пошта во Dejima, која 200  години била единствениот контакт на Јапонија со надворешниот свет и […]

Индонезија , рајскиот остров Бали

Бали е голем остров. И покрај тоа што го носи епитетот – рајски остров не е насекаде идеално. Има околу 5 милиони луѓе кои живеат таму. Главниот град е Денпасар со околу еден милион жители, но границите не може да се дефинираат. Причина е тоа што населбите од тој дел се споени. Островот Бали е […]

Ѕвездените ноќи над Дубаи

Има многу места во Дубаи, каде што можете да одите навечер и по полноќ. Ќе се изненадите кога ќе видите колку Дубаи навечер може да биде забавен. Дубаи е град кој никогаш не спие. Градот каде што зборот невозможно не постои. Во Дубаи сè е можно. Нетипичен, вештачки град, град на иднината. Тоа е град […]

Кипар неодолив во сите годишни времиња

Островот Кипар, идеално лоциран во Источниот Медитеран, има благи зими и топли лета што ја прават земјата идеална дестинација за одмор. Никогаш не е лошо да се посети и кога и да одите ќе најдете прекрасна плажа со мек песок, 1000-годишна историја и културата, како и уникатна кујна. Пролет на Кипар Можеби ќе доживеете еден, […]

Нашата приказна за Куба

Причина – Богата и интересна историја, пријатна клима, ненаметливи песочни плажи и фактот дека таа е една од најбезбедните земји за патување.Комплет аранжмани за Куба имате на следниот линк . Резултат – 9 ноќи полни со нови искуства, запознавање со колеги патници и локални жители, убави и помалку убави случки кои ќе ги памeтете засекогаш. […]

Page 2 of 20