Travel AdvisorTravel Advisor

Вести

Париските музеи

Низ историјата, Франција се покажала како голем обожавател  не само на сопствената култура, туку и култура во целина, а 130 музеи се неизбежна културна дестинација на многу туристи. Експонатите што ги посетивме нe оставиja без здив како и грандиозноста на Париските Музеи. Изложбата на векот на познатиот уметник и визионер Франсоа Огист Рене Роден, поставена по […]

Тиркизниот Занзибар

  Занзибар или „Земја на црнците“(како се преведува) е корален остров во Индискиот Океан и дел од источно-африканската земја Танзанија. Во последниве години тиркизниот Занзибар е  туристичка дестинација која мора да се види. За тоа постојат многу причини. Верувајте, само три дена ви требаат, за да се заљубите во овој живописен остров. Тиркизниот  Занзибар е […]

занимливиот Амстердам

Амстердам е град полн со прекрасни кафулиња, продавници, цвеќарници и ВЕЛОСИПЕДИ. Градот на лалињата и каналите. Места кои дефинитивно се дел од занимливиот Амстрдам : 1.Roest Урбана оаза создадена од трансформацијата на една стара историска зграда во која беше сместена плинара. Ова е местото каде што можете да избегате од толпата, а вие не мора […]

Национален музеј на Босна и Херцеговина

Основан во 1888 година, Националниот музеј на Босна и Херцеговина, лоциран во центарот на Сараево е место каде ќе допрете до срцето на историјата и ќе поминете низ факти од различни периоди. Во центарот на музејот се наоѓа и ботаничка градина каде се чуваат низа ендемски цвеќиња и растенија од целата земја. Музејот бил оштетен […]

Page 12 of 12