Travel AdvisorTravel Advisor

Što Supetar čini vrijednim posjeta?

Što Supetar čini vrijednim posjeta?

 Po čemu se ističe Supetar na Braču?

U moru destinacija koje su danas sve dostupnije avionom, autobusom, autom, u grupama ili individualno treba naći svoje mjesto pod suncem.  Definitivno po tome što će svakom ostati u dobrom sjećanju. Neki ga se sjećaju iz osamdesetih i vremena turističkog buma. Neki s početka 21.stoljeća kad je konačno minuo strah prema našoj ¨neistraženoj zemlji¨ i prihvačanju da se radi o sigurnom odredištu. Neki unazad deset godina, kad su se oslobodili i krenuli istraživati manja mjesta, konačno shvativši da nisu samo oni koji najviše ulažu u promociju jedini vrijedni posjeta. Konačno, Supetar je ponovo na turističkoj karti jer su njegovi posjetitelji utkali u sebe, svojim boravkom, ljubav prema ovom mjestu. Smješten na otoku, a opet svega 45 minuta vožnje trajektom udaljenom od Splita.

Što Supetar čini vrijednim posjeta?

Ima nešto uzbudljivo a istovremeno šarmantno i intimno u boravku u Supetru. Od davnina idealno mjesto za odmor, Supetar je danas živo kulturno i turističko središte. Čuva mnoge ljepote – od čarobnog ugođaja Mediterana do jedinstvene aure kojom Supetar odiše stoljećima. Ako ste čuli za kipara Rendića ili pjesnika Tina Ujevića, bit će Vam jasnije o čemu se radi. O slobodi, opuštajućoj atmosferi, prostoru i ljudima čiji mentalitet prožima svakog u toj mjeri da se poželi vratiti, bilo to i nakon četrdeset godina! Mogla bih ovdje dopisati kako boravak u Supetru ne znači samo to. Posljednjih godina se turistička ponuda promijenila i prilagodila zahtjevima modernog turista – razvojem ponude aktivnog odmora, gastronomije, baštine i zabave.

Što posjetiti za vrijeme boravka?

Njegove plaže i čisto more… Uske kale. Župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije sagrađenu u 18. stoljeću na temeljima ranokršćanske Bazilike sv. Petra. Gradsko groblje s mauzolejem obitelji Petrinović. Supetarsku promenadu. Pješačku stazu “DolceVita” .

Izlet u muzej Brača i muzej maslinovog ulja u Škripu, malom selu koje spada pod Općinu Supetar, odakle je rodom bila žena od Dioklecijana i odakle se kamen vadio za Dioklecijanovu palaču.

Najbolje vrijeme za posjet rujan, zbog toplog mora i listopad zbog aktivnosti u prirodi, uključivši berbu maslina.

 

Dobrodošli! Supetar je Super!

Domina Damjanović

Previous articleIzlet u Koprivnicu
Next articleGdje izaći u Varšavi ?