Što želi generacija Z ?

Autor članka:
Podijeli:

Što želi generacija Z ?

Generacija Z je u dvadesetim godinama. Počinju sami putovati i definitivno su novi trend u turističkom businessu. U Americi su procjene da je kupovna moć generacije 143 milijardi dolara. Ali što oni vole, kakve su im želje? Oni koji će pogoditi dobro će proći.
Gen Z, za razliku od svojih prethodnika Millennialsa, više vole hotele od stanova za najam. Oni koji su još s roditeljima utječu na odabir destinacije u svojim obiteljima. Da ih se ne može zanemariti govori podatak (SapientNitro) da ih je više od 1,9 milijarde na svijetu tj. 27% populacije. Uskoro će postati najbrojniji segment društva.

Prema Expediji Gen Z su oni rođeni oko 1996. godine.

Što želi generacija Z
Tehnologija je vrlo bitna, jer je za tu generaciju jednostavno njihov integralni dio.

Cijene sadržaj i autentičnost. Važno im je iskustvo kojeg marljivo skupljaju i zanima ih interakcija s lokalcima. Žele znati sve o gradovima koje posjećuju i što će tamo raditi. Ključno pitanje postaje :

„Što ću tamo raditi, ne samo vidjeti i gdje spavati , nego što ću raditi?“

Veliki dio vremena provode online sa svojim telefonima. Ne žele laptope ili kompjutere pa čak ni tablete. Kad su online gledaju YouTube i TikTok te pretražuju kvalitetan sadržaj. Instagram, baš kao ni Facebbok nisu u njihom središtu interesa. Lokalne informacije u „real time“, eventi i događaji te iskustva koja ih inspiriraju su onaj „drive“ koji ih vodi prema odluci gdje će putovati sami ili sa svojim obiteljima.

Što želi generacija Z

Kombinacija iskustva, sadržaja i tehnologije je dobitna za prodaju Generaciji Z

Žele vizualne poruke i autentični sadržaj. U ovoj fazi života su gradovi oni koji ih privlače i to prvenstveno zbog događanja u kojima mogu sudjelovati. Aktivno sudjelovati, a ne biti samo pasivni promatrač.

Što želi generacija Z
Gen Z se javlja kao najvažniji potrošački segment društva i tko im priđe na pravi način će profitirati na duge staze. Pregled sadržaja i kupovina preko telefona je ključna činjenica kojem se moraju prilagoditi svi koji nude usluge i sadržaje. Influenceri, oni pravi, su ti koji najviše utječu na odabir hotela, destinacije i putovanja u cijelosti. Kako im je tehnologija vrlo bliska znaju pronaći najbolje „dealove“ i ponude.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisorbusiness

Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

Nove objave