Travel AdvisorTravel Advisor

U Švicarskoj je predložena mjera karantene za putnike iz Hrvatske

U Švicarskoj je predložena mjera karantene za putnike iz Hrvatske

Švicarci ponovo uvode četrnaestodnevnu karantenu za sve putnike s Balkana uključujući i Hrvatsku.

Portal 20 minuten navodi kako Je više novih slučajeva zaraze virusom Covid 19 povezano s putnicima koji su se vratili iz Srbije. Ova je zemlja 22.5. popustila s mjerama te su mnogi gastarbajteri iz Švicarske pohrlili svojim obiteljima koje nisu vidjeli nekoliko mjeseci.

Stefan Kuster, voditelj odjela zaraznih bolesti je objavio medijima kako su novi slučaju vezani na putnike iz Srbije. Navodi se kako se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršava i kako se pomno prati. Predložene su mjere provjere temperature na granicama i karantene u trajanju od 14 dana. Predložena provjera temperature putnika je predložena ta sve koji dolaze avionima. Karantene se provode u određenim hotelima, a testiranje je obavezno za sve koji dolaze sa simptomima gripe.

Švicarska karantena

Task force Švicaraca predlaže da se putnicima iz Srbije propiše dvo tjedna karantena. U tu kategoriju spadaju još Velika Britanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Albanija i po najnovijem Hrvatska. Nakon naglog povećanja zaraženih Hrvatska je na toj listi. Predlaže da svi putnici koji se vračaju iz Hrvatske prođu dvotjednu samoizolaciju jer bi razvoj situacije mogao dovesti da i Hrvatska uđe u crvenu kategoriju.
Srpski veleposlanik Bradić je izjavio kako bi se svi koji se vraćaju u Švicarsku trebali proći testiranje. Vijest da je zaražen tenisač Novak Đoković doživjela je veliki publicitet u medijima diljem svijeta pa tako i u Švicarskoj.

Za sada samo prijedlog

Švicarska karantena bi bila za sve putnike iz Hrvatske što će biti dodatni udarac za turizam. Švicarci neće doći jer bi nakon odmora morali u samoizolaciju.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Krenimo biciklističkim stazama južne Moslavine

Travel Advisor – Hrvatska

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleNekoliko razloga zašto je Samobor super ideja za vikend izlet
Next articlePosjetite Sisak – znamo kako najbolje provesti vikend!