Travel AdvisorTravel Advisor

Svjetsko prvenstvo novinara skijaša: nastupaju i Hrvatice

Hrvatske novinarke nasupaju u Kanadi

U kanadskom skijaškoj centru Marble mountain od 12. do 19. ožujka 2023. održava se 68. Svjetsko prvenstvo novinara skijaša. Domaćin su grad Steady Brook koji se nalazi u provinciji Newfoundland i Labrador.

Boje Hrvatske branit će novinarke Ana Raić Knežević i Barbara Štrbac. Natjecat će se u alpskom i nordijskom skijanju, a te kombinaciji. Ovogodišnji nastup hrvatskog tima na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša podržalo je Generali osiguranje, koje je i sponzor Hrvatskog skijaškoj saveza.
“Ovogodišnji nastup važan je jer je zadnje prvenstvo održano prije tri godine, a u međuvremenu, u zbog pandemije korone nije bilo natjecanja. Marble mountain odlučio nas je ugostiti jer cijela regija ima plan osnažiti svoj utjecaj na skijaškoj mapi svijeta. S novim vodstvom centar je krenuo u širenje poslovanja, iako su već bili domaćini kanadskih skijaških igara”, rekla je pred odlazak u Kanadu Ana Raić Knežević, predsjednica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva i potpredsjednica Skijaškog kluba međunarodnih novinara.
Dodala je da se u sklopu Prvenstva održavaju i važni novinarski okrugli stolovi, a od kojih je jedan ove godine posvećen sigurnosti novinara koji izvještavaju o ratu i katastrofama.
Kako se tijekom Prvenstva održava i tzv. Nacionalna večer na kojoj svaka zemlja predstavlja svoju tradiciju, te gastronomiju, hrvatski tim predstavit će proizvode Uja, prve hrvatske oleoteke, koja je prerasla u centralnu točku promocije i prodaje najboljih hrvatskih maslinovih ulja i delicija. “Podršku smo dobili i od tvrtke Eurotrade Import Export Inc, koja u Kanadu uvozi, među ostalim, i hrvatske proizvode”, rekla je Raić Knežević.
Previous articleProljetno skijanje koje svi vole
Next articleSejšeli: savjeti i preporuke za putovanje u vlastitom aranžmanu