Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2025. u Saalbachu

Autor članka:
Podijeli:

Za točno godinu dana, Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2025. FIS-a započet će u Saalbachu.

 

Od 4. do 16. veljače, najbolji skijaši svijeta natjecat će se za medalje u jedanaest događanja. Žene će otvoriti natjecanja prvim treningom nizbrdo na legendarnom 12er Kogelu u Hinterglemmu.

Proteklog vikenda održan je poseban događaj: “Dobrodošli natrag – Saalbach 1991.”

Austrijski junaci iz Saalbacha iz 1991., uključujući svjetsku prvakinju Petru Kronberger, dvostrukog svjetskog prvaka Stephana Eberhartera, srebrnog dobitnika Thomasa Stangassingera, brončanog dobitnika Günthera Madera, brončanu dobitnicu Anitu Wachter i mnoge druge legende skijanja okupile su se za skijašku utrku s djecom iz skijaškog kluba Saalbach Hinterglemm.

“Vikend je pokazao da se obitelj Ski Austria raduje nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Ponosna sam što je toliko sportaša slijedilo naš poziv, čineći ovaj događaj posebnim”, rekla je Roswitha Stadlober, predsjednica Austrijskog skijaškog saveza.

Vikend je završen šarmantnim večernjim događajem, gdje su “Sportaši iz 1991.” razmjenjivali uspomene u opuštenoj atmosferi te iščekivanje nadolazećeg Svjetskog prvenstva u skijanju 2025. u Saalbachu.

Tijekom konferencije za novinare, Florian Phleps, koordinator projekta Saalbach 2025, također je najavio cilj za ovaj “projekt svjetionika ÖSV-a”: “Svjetsko prvenstvo u skijanju trebalo bi potaknuti entuzijazam za skijanje među stanovništvom i pružiti trajna sjećanja mladim skijašima i regiji. Također želimo predstaviti sebe kao savršenog domaćina!”

Saalbach 2025

Prodaja ulaznica počinje 4. veljače

Protekli vikend označio je i početak službene prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2025.

„Trenutno su dostupne samo World Championship advantage passes. Ove ulaznice su 10-15% jeftinije od pojedinačnih ulaznica, nisu personalizirane i mogu se prenositi. Navijači bi trebali ostati u Glemmtalu što je duže moguće. To također ima veze s našim konceptom održivosti. Pojedinačne ulaznice bit će dostupne za prodaju jesen 2024.”, objašnjava Florian Phleps.

Travel Advisor : skijanje

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Fun facts o skijanju

Sigurno skijanje: važno je znati prava u slučaju nezgode

Nove objave