Travel AdvisorTravel Advisor

Tajland odgađa ponovno otvaranje za međunarodne turiste

Saznajte zašto Tajland odgađa otvaranje inozemstvu

Tajland ponovno odgađa otvaranje velikih gradova za međunarodne posjetitelje. Zašto? Zato što se turistička industrija u zemlji povlači pred pandemijom korona virusa.

Ponovno otvaranje turizma ponovno odgođeno

Tajland će od 1. studenog za cijepljene turiste ukinuti obveznu karantenu u glavnom gradu Bangkoku i devet regija. Nacija jugoistočne Azije pokušava povećati svoju stopu imunizacije i oživjeti turistički sektor koji je pogodio COVID-19. Već su nekoliko puta odgađali i mijenjali svoj plan ponovnog otvaranja zbog niske stope procijepljenosti. Gradovi poput Bangkoka, Chiang Maija, Hua Hina i Pattaye trebali su se ponovno otvoriti od listopada, no putnici će morati pričekati barem do studenog, izvijestio je Reuters.

© Alejandro Cartagena

Program Sandbox

“Gradovi koje smo ciljali nisu dosegnuli stopu procijepljenosti od 70% i stoga moramo pomaknuti datum za studeni”, rekao je za Reuters guverner tajlandske turističke uprave Yuthasak Supasorn. Iako je ponovno otvaranje nekih gradova odgođeno, Tajland je u okviru svog programa Sandbox potpuno cijepljene turiste dočekao u gradu Phuket. Od srpnja prekomorski turisti ovo popularno turističko mjesto mogu posjetiti bez karantene, pod uvjetom da su cijepljeni i da do tamo lete izravno.

© Bradley Prentice

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleUzbekistan: Mistična zemlja na Putu svile
Next article10 najpopularnijih mađarskih deserta