Dok Apple objavljeje mogućnost iPhonea x  da se otključa skenirajući lice, druga izvješća govore o futurističkim skenerima koji će utjecati na avioprijevoz u godinama koje dolaze.  Odobreno je testiranje terrmografskih skenera, koji će omogućiti da tekućinu i laptope zadržite u svojoj ručnoj prtljagi.

Kompanija iza ovog proizvoda, ConneCT , u svom izvješću otkriva kako uređaji zadovoljavaju standarde američke Agencija za transport. To znači da su već testirani na kontrolnim točkama u zemlji.

Tekućine će se uskoro moći unositi u avione ?

American Airlines i Agencija za transport  ConneCT sistem su testirali na zračnim lukama  Phoenix Sky Harbor International Airport i Boston Logan Airport. Objašnjeno je da termografski sistem rentgenskom kamerom radi tisuće fotografija predmeta dok kruži oko njega, proizvodeći 3D sliku svega što se nalazi u prtljazi , te primjenjuje algoritme kojima utvrđuje postoji li prisutnost eksploziva.

 

Smisao ovog sustava je smanjiti vrijeme potrebno za pražnjenje torbi pri kontroli prtljage.

Slični skeneri već se koriste na nekim svjetkim aerodromima, kako što je singapurska Zračna luka Changi.

Mnoštvo je primjedbi na čekanje kod sigurnosnih provjera na aerodromima nakon 11.9. Gužve i redovi su na nekim aerodromima, pogotovo u Americi, tolike da se od putnika traži da dodju i do četiri sata prije leta na aerodrom.

Nova tehnologija čini se najboljim rješenjem za adekvatnu brzinu pregleda koja i dalje garantira sigurnost svakom putniku.

Tekućine će se uskoro moći unositi u avione je odlična informacija za sve koji su do sada plaćali pre skupu vodu na aerodromima kao i onima koji su željeli ponijeti posebna pića na put. Domaće rakije, vino i maslinovo ulje će opet pronaći svoj put do rođaka u Americi i Australiji.

Travel Advisor slični članci : Joon , Emirates , Sejšeli , Primera

izvor:conde nast

Thai Airways zabranili putovanje prvom klasom pretilim putnicima i roditeljima s malom djecom

UNWTO rezultati turizma u 2017

Kakve se promjene mogu očekivati u avio prometu 2018 ?