Travel AdvisorTravel Advisor

Top 20 najsigurnijih niskotarifnih aviokompanija u 2023.

Ovo su najsigurnije niskotarifne aviokompanije

AirlineRatings.com, jedina svjetska agencija za ocjenjivanje sigurnosti, proizvoda i COVID-19, odgovorila je na zahtjeve industrije i javnosti da proširi svoju ocjenu najsigurnijih niskotarifnih zrakoplovnih prijevoznika s 10 na 20 za 2023. od 385 aviokompanija koje prati.

Top 20 najsigurnijih niskotarifnih aviokompanija za 2023. prema AirlineRatingsu su, abecednim redom: Air Arabia, AirAsia Group Allegiant, Air Baltic, easyjet, FlyDubai, Frontier, Jetstar Group, jetBlue, Indigo, Ryanair, Scoot, Southwest, Spicejet, Spirit, Vueling, Vietjet, Volaris, Westjet i Wizz.

© Daniel Olah from Pixabay

Čimbenici koji su se koristili za odabir top 20 najsigurnijih niskotarifnih aviokompanija uključuju:

  • zapise o incidentima u posljednje dvije godine,
  • zapise o nesrećama u proteklih pet godina,
  • rezultate revizija koje je provelo upravno tijelo za zrakoplovstvo, Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO),
  • popise zabranjenih vozila EU-a i
  • starost flote.

AirlineRatings nudi jedinstven sigurnosni alat koji putnicima omogućuje usporedbu sigurnosnih ocjena više od 385 zrakoplovnih prijevoznika.

AirlineRatings pokrenut je u lipnju 2013.

Ocjenjuje sigurnost, proizvode u letu i usklađenost s COVID-19 385 aviokompanija koristeći svoj jedinstveni sustav ocjenjivanja sa sedam zvjezdica. Koristili su ga milijuni putnika iz 195 zemalja i postao je industrijski standard za ocjenu sigurnosti, proizvoda i COVID-19.

AirlineRatings.com razvijen je kako bi svima pružio sve na jedno mjestu za sve što je povezano sa zrakoplovnim prijevoznicima. Formirao ga je tim urednika zrakoplovstva koji su forenzički istražili gotovo sve zrakoplovne prijevoznike na svijetu.

© Lucas Davies from Pixabay

Njihov sustav ocjenjivanja sigurnosti ocjenjuje se od jedne do sedam zvjezdica, pri čemu je sedam najviša ocjena. Unutar svakog zračnog prijevoznika pronaći ćete zemlju porijekla, šifru zračnog prijevoznika, URL za rezervaciju i informacije o karti sjedala. Sustav ocjenjivanja uzima u obzir niz različitih čimbenika povezanih s revizijama upravnih tijela zrakoplovstva, vodećih udruženja, kao i vlastitih podataka o sigurnosti zrakoplovnih prijevoznika. Svaka aviokompanija ima raščlambu ocjene sigurnosti tako da se može vidjeti kako točno ocjenjuju.

Više od 230 aviokompanija na stranici koje prevoze 99% svjetskih putnika imaju ocjenu proizvoda. S obzirom na to da su niskobudžetni, regionalni prijevoznici i prijevoznici s punom uslugom toliko različiti, izradili su drugačiji sustav ocjenjivanja za svaku kategoriju.

Urednički tim jedan je od najiskusnijih u svijetu s više od 50 međunarodnih i nacionalnih nagrada. Također, autori su ili koautori više od 28 knjiga o industriji.

Autor naslovne fotografije: © Lukas Souza from Pixabay

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKoji su najbolji kafići u Beču?
Next articleCondé Nast: Što je potrebno za stvaranje fantazije “Emily in Paris”?