Travel AdvisorTravel Advisor

Top 20 najsigurnijih zrakoplovnih kompanija u 2021. godini

Ovo je 20 najsigurnijih zrakoplovnih kompanija u novoj godini

Top 20 najsigurnijih zrakoplova objavila je web stranica AirlineRatings.com. Jedina je to web stranica na svijetu koja sadrži podatke o sigurnosti zračnih prijevoznika i ocjeni proizvoda, a prije nekoliko dana su objavili svoju ljestvicu od 20 najsigurnijih zrakoplovnih kompanija u 2021. godini. U obzir su uzeli 385 različitih zračnih prijevoznika koje i inače prate.

Top 20 avioprijevoznika su:

Qantas, Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, EVA Air, Etihad Airways, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, British Airways, Virgin Australia/Virgin Atlantic, Hawaiian Airlines, Southwest Airlines, Delta Air Lines, American Airlines, SAS, Finnair, Lufthansa, KLM i United Airlines.

© John Kappa

Glavni urednik AirlineRatings.com Geoffrey Thomas smatra da su se ove zrakoplovne kompanije istaknule u industriji i predvode u sigurnosti, inovacijama i lansiranju novih zrakoplova. “Na primjer, Britansko udruženje za standarde oglašavanja (British Advertising Standards Association) provelo je test pomoću kojeg su australski Qantas prepoznali kao najiskusniju svjetsku zrakoplovnu kompaniju.”

Thomas dodaje kako je Qantas bio vodeća zrakoplovna kompanija u gotovo svakom velikom napretku koji se tiče operativne sigurnosti u zadnjih 60 godina. Također, u eri motora koji manje zagađuju nisu imali smrtnih slučajeva. Međutim, Qantas nije sam. Davno uspostavljene zrakoplovne kompanije kao što su Hawaiian i Finnair također imaju savršene rekorde.

Logika ocjenjivanja i pristup

Prema gospodinu Thomasu, urednici analiziraju: padove, ozbiljne incidente, revizije upravnih zrakoplovnih tijela i vodećih asocijacija, državnu reviziju i starost flote prilikom donošenja njihovih odluka.

Gospodin Thomas navodi kako sve zrakoplovne tvrtke imaju incidente svakodnevno. Tu se ne radi o operativnim problemima zrakoplovnih kompanija, već su to mnogi problemi povezani s proizvodnjom zrakoplova ili motora. Način na koji letačka posada rješava ove incidente određuje dobru zrakoplovnu kompaniju i odvaja ju od nesigurne.

© Leon Liu

„Naših 20 najsigurnijih zrakoplovnih kompanija u 2021. godini uvijek su u prvom planu na području sigurnosnih inovacija, operativne izvrsnosti te lansiranja novih i naprednijih zrakoplova poput Airbusa A350 i Boeinga 787.“

AirlineRatings.com pokrenut je u lipnju 2013. godine

Ocjenjuje sigurnost, proizvod u letu i usklađenost 385 zračnih prijevoznika s trenutnom COVID-19 situacijom. Pritom koriste svoj jedinstveni sustav ocjenjivanja sa sedam zvjezdica. Koristili su ga milijuni putnika iz 195 zemalja i postao je industrijski standard za sigurnosti, proizvod i ocjenu COVID-19.

Urednički tim je jedan od najiskusnijih na svijetu s gotovo 50 međunarodnih i nacionalnih nagrada. Uz to su i koautori više od 28 knjiga iz industrije!

© James Coleman

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleEngleska: putovanje? Bolje ne
Next articlePeru: Otkrijte zanimljivosti ove južnoameričke zemlje