Travel AdvisorTravel Advisor

TOP 5 destinacija za zimu na plaži, a nisu ni Tajland ni Bali

Volite more? Idealan odmor su plaže, sunce, bijeli, žuti, crni pijesak? Čisto, toplo i tirkizno more? Odabrali smo vas TOP 5 destinacija za zimu na plaži.

Fiji

 

Otoci Fiji nalaze se između vulkanske Melanezije i koraljne Polinezije i Mikronezije. Površina koje se preljeva od visokih vulkanskih otoka sa crnim plažama do niskih koraljnih bisera sa sniježno bijelim plažama, se čini veliko rajsko igralište. Mekane, pješčane plaže, bistri slapovi, zelene vulkanske planine i šareni koraljni grebeni. 330 otoka i otočića, od kojih je naseljeno 100 otoka. Otoci Fiji leže u jugozapadnom Pacifiku, 2800 km sjeverozapadno od Sydneya. Fiji ima tropsku klimu koju oblikuju zapadni vjetrovi i ocean, zato tu nema temperaturnih ekstrema. Klima se otoku mijenja i može biti topla i vlažna ili vruća i suha.

Barbados

 

Vjerojatno će se većina složiti kako su Karibi jedno od najljepših mjesta na cijelom planetu. Njihova raznovrsna ponuda po pitanju rajskih plaža i neodoljive okolice stavlja ih u sam vrh. Barbados su još jedan dokaz svemu navedenom, radi o suncem okupanoj zemlji. Kristalni pijesak, mnoštvo laguna i ljubazni domaćini samo su dio čarobne ponude. Barbados je otočna država smještena u Karipskom moru. To je tropski otok u čijoj unutrašnjosti postoji bujna vegetcija i brojne močvare dok je obala rezervirana za tirkizne oaze okupane suncem.

Meksiko

Meksiko, kombinaciju plaža, kulture, tradicije, znamenitosti, plesa, revolucija, spojivog i nespojivog, nama tako bliskih, a ujedno dalekih shvaćanja. Klima u Meksiku dijeli se na tropsku i suptropsku klimu. Zemlja magične mješavine boja, veselja, povijesti i sadašnjosti…zemlja Azteka, Maja, španjolskih osvajača, kolonijalnih mjesta, toplog sunca i zlatnih plaža…zemlja hramova, piramida, tequile i mariachia.

Američki Djevičanski Otoci

Američki Djevičanski otoci  su otočna grupa Malih Antila u Karipskom moru, istočno od Portorika.Američke Djevičanske otoke čine četiri veća otoka, Saint Croix, Saint John, Saint Thomas i Water Island i mnogi manji otoci. Otoci imaju suptropsku klimu ublaženu istočnim vjetrom s niskim postotkom vlage u zraku i neznatnim razlikama u temperaturi tijekom godine. Kišno razdoblje je od svibnja do studenog.

Turks i Caicos

Otoci Turks i Caicos se sastoje od osam glavnih otoka, Salt Cay, Veliki Turk, Južni Caicos, Istočni Caicos Središnji Caicos, Sjeverni Caicos, Providenciales i Zapadni Caicos. Ubrajaju se u Karibe.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

20 najpopularnijih otoka

Pet najljepših mjesta za putovanja sljedeći mjesec

Nemojte samo snimati, napravite dobru fotografiju

Previous articleKanada je jedna od najljepših zemalja svijeta
Next articleNjegovo ime je Popov, Duško Popov