TOP 5 idealnih destinacija za kraj zime na plaži

Autor članka:
Podijeli:

Top 5 idealnih destinacija

Za mnoge su idealan zimski odmor pješčane plaže, palme i toplo more. Da, ima i onih luđaka koji vole skijanje no ovo nije tekst za njih. Pogledajmo što se nudi diljem svijeta. Kakvi nas sve očaravajući otovi čekaju. Tko zna možda ih posjetimo sve.

 

Fiji

fiji

Fidži se sastoji od više od 300 otoka, tako da naravno ima mnogo zanimljivih tropskih svizura za vidjeti. Više od 1500 vrsta riba živi oko otoka. Ovdje je također sniman klasični tinejdžerski film Plava laguna. Grad Nadi je turistička prijestolnica i svojevrsno polazište za istraživanje ostalih otoka, uključujući i najveći otok Viti Levu, na koji ćete sletjeti ako se odlučite na ovo prekrasno putovanje. Otoci Mamanuca s grebenom Cloudbreak savršeni su za surfere. Valovi mogu doseći i do šest metara.

 

Barbados

 

Barbados

Vjerojatno će se većina složiti kako su Karibi jedno od najljepših mjesta na cijelom planetu. Barbados ima reputaciju raja na otoku, savršenog za one koji trebaju sofisticirani bijeg od urbanog života direktno na plažu. Ako želite sunce, pijesak i surfanje, ali s daškom kulture, izvrsnom hranom, raznolikim atrakcijama i ljubaznim mještanima, ne možete pogriješiti s Bimom. Ovdje se dobro brine za sve uzraste i vrste gostiju, od izuzetno bogatih slavnih do obiteljskih turista. Možete biti aktivni ili opušteni koliko vam duša želi. Isprobajte surfanje zmajem, gledajte polo ili jedan dan krenite na hikng, a zatim se opustite na plaži, pocrnite ili večerajte na otvorenom uz rub vode. Na ovoj živom, povijesnom otoku ili kako ga zovu Stijeni koja oduzima dah, nikad nije dosadno.

 

 

Američki Djevičanski Otoci

Djevičanski otoci

 

Američki Djevičanski otoci privlače više od dva milijuna turista godišnje. Većina njih dolaze na kruzeru i odlaze nakon samo nekoliko sati provedenih na otoku. Jednodnevni izleti po otocima, ne pružaju priliku da istraže njihov krajolik koji oduzima dah, prijateljsku kulturu i avanturističke aktivnosti. Mnogi hoteli i vile za iznajmljivanje sada nude posebne poticaje za privlačenje turista koji će duže ostati u St. Thomas, St. Croix, St. John, pa čak i na maleni Water Island. Ako vam se sviđa ronjenje među šarenim ribama, planinarenje kroz bujne zelene planine i kupovina, počnite planirati putovanje do ovih karipskih dragulja. Evo pravih razloga za posjet američkim Djevičanskim otocima.

 

Turks i Caicos

Turks and Caicos TOP 5 idealnih

 

Otoci Turks & Caicos imaju savršen protuotrov za vaš užurbani način života: gotovo izgledaju kao da su napušteni te zasljepljujuće bijeli pijesak obrubljen svjetlucavim azurnim oceanom i šarenim koraljnim grebenima. Bezbrižna atmosfera je na svakom koraku. Iako su razorni uragani 2017. utjecali na otok, veliki dio štete je popravljen, a njegove plaže su i dalje zadivljujuće kao i uvijek. Turks & Caicos čvrsto drži svoju reputaciju ekskluzivnog i osamljenog mjesta za bijeg. Turista na ovim mršavim uskim plažama alabasterne boje pijeska gotovo da nema. Ova mreža od otprilike 100 otoka i uvala ima tri dominantne osobnosti. Tu je glamurozni Providenciales, ili “Provo”, koji skriva gomilu luksuznih hotela.

Reunion

Reunion

Sa svojim jedinstvenim zemljopisnim položajem, statusom periferne regije i živahnim okruženjem, Réunion ima brojne konkurentske prednosti, potičući pristup gospodarskim tržištima područja Indijskog oceana, Azije, Bliskog istoka, Afrike i Europe. Francuski je teritorij u indijskom oceanu, nešto kao djelić Europe na drugom kraju svijeta.
Najbolje vrijeme za posjet otoku Réunion je od svibnja do studenog kada je vrijeme uglavnom suho i hladno. Od studenog do travnja počinje biti vruće i kišno. Otok je poznat po obilnim padalinama, pa je preporučljivo izbjegavati sezonu monsuna.
Réunion nudi širok izbor egzotične hrane i pića. Jelo je jedna od omiljenih aktivnosti na Reunionu, a obroci su prilike za druženje. Otok je idealan za stapanje kultura i nacionalnosti. Indijska, kineska, francuska, Malgaška i kontinentalna afrička jela su se upijala u otočku kuhinju i pridonijela otočkoj kuhinji, čineći lokalnu hranu zanimljivom i egzotičnom, ali ne previše začinjenom ili bizarnom.

TOP 5 idealnih destinacija nije jedini. Ima ih još toliko ili barem deset puta toliko, no negdje treba početi s idejama.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Nove objave