Travel AdvisorTravel Advisor

Travala je nova meta tražilica koja prima kriptovalute

Travala.com

Travala – nova meta tražilica na internetskom nebu za ponudu smještaja i avio karata.

Za sada je razlika u tome što se preko Travala.com može plaćati u bitcoinima. Sami tvrde da su vodeći servis za rezervaciju i plaćanje hotela s kriptovalutama. U ponudi imaju više od dva milijuna objekata diljem svijeta. Kao sredstva plaćanja primaju kriptovalute, kreditne i debitne kartice, Paypal te koriste jedinstveni model s tokenima.

Što se tiče plaćanja kriptovalutama tu jesu jedini. Ponuda smještajnih kapaciteta je ista ili slična drugim web stranicama jer od njih preuzimaju tj. preprodaju njihove ugovorene kapacitete.
Kratka usporedba cijena s Bookingom i Agodom je pokazala da nema razlike osim u par centi. Iz toga se može zaključiti kako nemaju svoju službu direktnih zakupa nego koriste tuđe ugovorene kapacitete te su i cijene zbog toga iste.

Prednost je raznolika mogućnost plaćanja. Koristi Blockchain tehnologiju i ima svoju kriptovalutu koja se zove AVA. Kompanija je osnovana 2017. godine. U tri godine je narasla od malog start-upa do svjetski vodećeg blockchain baziranog portala za bukiranje smještaja. Tvrde da imaju do 40% bolje ponude, no nisam naišao na njih što ne znači da ne postoje u nekom sitnom segmentu. Misija im je da ponude transparente cijene, inovacije i sigurnost.

Partneri

Partneri su s Booking.com, Priceline i Expedijom čije ponude integriraju u tražilicu. U svibnju je porastao broj bukinga za 205% u odnosu na prošli mjesec. Oko 60% transakcija je koristilo kriptovalute. Najviše prometa je došlo iz USA, Vijetnama i Velike Britanije.

Neke od kriptovaluta koje prima su: BTC, BCH, BNB, AVA, USDT, ETH, LTC, XRP, TRX, EOS, ADA, WAVES, XEM, DAI, QTUM, DASH, XMR, XLM, NANO, NEO, and GUSD.

Za više informacije se može posjetiti Travala Hub neslužbenu zajednicu koja okuplja zainteresirane i dijeli informacije. Travala.com se nalazi na Binance chain.
Je li Travala nova zvijezda na nebu će se vidjeti. Vjerojatno je korisna za sve koji posjeduju i koriste kriptovalute. Za sve ostale je za sada samo jedna od tražilica.

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleKrstarenje iz snova
Next articleVratite se u prošlost šetnjom po čarobnim Balama