Trendovi u hoteljerstvu u 2017.

Trendovi u hoteljerstvu u 2017.

KOJE NAS NAJVEĆE PROMJENE I TRENDOVI OČEKUJU U HOTELJERSTVU U 2017. GODINI?

Spomenut ćemo ih sve koji se događaju upravo ovih dana. Međutim treba napomenuti kako se u sektoru putovanja trendovi izmjenjuju iz dana u dan.

Kada je riječ o ugostiteljstvu, trendovi mogu biti i prolazni, ali i vječni.  Prošlogodišnji su trendovi uglavnom bili oblikovani konsolidacijom i dramom koja je pratila mega integracije i ulaganja, kao i borbe oko direktnih rezervacija između hotela, i online agencija.

Što god se dogodilo u 2017, sigurni smo da će to biti godina velikih promjena.

Dakle. koje trendove gostima donose hoteli ove godine. Ne garantiramo potpunu preciznost. A li s obzirom na pokazatelje iz prošle godine, predviđa se kulminacija trendova.

Kada smo spomenuli zajednice, nismo se šalili, to je zaista jedan od aktualnih trendova. U 2017. očekuju se još veća ulaganja na tom području, u uređenje zajedničkog područja i na u mjesta koja zbližavaju ljude. Jedna od prednosti hotela ispred Airbnb o Home Away from Home, jest što  u njima potpuni stranci postaju prijatelji.

Dizajn vise nije ekskluziva boutique hotela, već standard u većini hotela. Svaki gost očekuje oku  ugodan hotel u kom se osjeća dobro. Bez obzira na kategoriju i cijenu hotela.

Pokušaj Airbnb da u svoju ponudu uvede putovanja i aktivnosti znakovit je. Hoteli bi trebali slijediti primjer, te osim smještaja gostu omogućiti i doživljaj. Ne samo u hotelu , već i izvan njega.

Loyalty programi osnova su poslovnih strategija mnogih hotelskih kuća. Do se ni u 2017. definitivno neće promijeniti.

Puno puta se to zaboravlja, ali putna industrija tu je zbog čovjeka. Ne namjerno ponekad se zbog rasta i profita zaboravlja na ljudskost koja je osnova ovog posla.

Osim ponude lokalni proizvoda kao suvenira ili u gastronomiji, hoteli moraju postati svjesniji svojih zajednica. U 2017. mogli bi opet kao nekada, postati središta društvenih zbivanja zajednice. Današnji pojam luksuza nije ograničen na skupe plahte ili najbolji Ruski kavijar. Doživljaj je definitivno luksuz koji gosti najviše cijene.

Tehnologija se već odavno nastanila u svim hotelima. Brojni televizijski programi i bežični internet je nešto što svaki gost očekuje. Nije za očekivati da će to svaki hotel učiniti, ali o ovoj godini trebali bi omogućiti više sadržaja na zahtjev.

Možda poznate hotelske kuće, poput Marriotta i Hiltona neće dodavati nove brandove u svoj portfolio. Ali u 2017. možemo očekivati dolazak nekih novih manje tradicionalnih hotelskih lanaca na tržište.

Hotelska industrija mora biti spremna na to, da je u 2017.čeka još više poremećaja. Treba se pripremiti. Pogledati izvan dosega granica svog hotela. Saznato što se nudi i događa, ne samo u svijetu putovanja, već u svijetu općenito.