Travel AdvisorTravel Advisor

Iz ove četiri županije se može putovati u Njemačku bez karantene

U Njemačku bez karantene iz ovih županija

Prema obavijesti Robert Koch Instituta i Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, od 07.03.2021. iz ovih županija se može putovati Njemačku bez karantene.  Na popisu rizičnih područja više nisu: Istarska, Požeško-slavonska, Bjelovarsko-bilogorska i Krapinsko-zagorska. Za ostale županije i Grad Zagreb izdano je upozorenje kojim se moli građane da ne putuju ako to nije neophodno.

Njemački Institut za zdravstvo je skinuo četiri hrvatske županije, među kojima je Istra, s liste rizičnih područja, a sukladno tome i njemačko ministarstvo vanjskih poslova je ukinulo negativno upozorenje za putovanja u spomenute županije. Zbog dobrih epidemioloških pokazatelja, Nijemci su odlučili te mjere ukinuti za putnike s područja Istarske, Požeško-slavonske, Bjelogorsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije, dok će za putnike koji borave i dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske one ostati na snazi.

Ako se neko područje ne nalazi na popisu rizičnih, iz njega se u Njemačku može vratiti bez dodatnih PCR testova i karantena. Radi se svakako o odličnoj vijesti koja dolazi s najvažnijeg turističkog emitivnog tržišta, a koja potvrđuje da će Nijemci, kao i prošlog ljeta, namjeravaju poštivati regionalni pristup ovom problemu, te da svojim građanima neće sprječavati ni otežavati putovanja u one regije koje imaju dobru epidemiološku sliku.

U Njemačku bez karantene

Vijest o skidanju županija s liste rizičnih područja već jučer je objavio ugledni poslovni časopis Handelsblatt, koji je svoje čitatelje obavijestio da je Istra u ovom trenutku jedina regija na Mediteranu u koju se može putovati, a da im na povratku u Njemačku ne treba karantena.

S pogoršanjem kompletne epidemiološke slike u Italiji, i nama najbliža regija Friuli-Venezia Giulia od ponedjeljka, 8. ožujka, postaje narančasta. To znači da će u Trstu i ostalim dijelovima regije sva nastava osim za niže razrede osnovnih škola ići online, i da se ponovo zatvaraju kafići i restorani! Tko god može, mora raditi od kuće. Neće raditi ni sportski ni kulturni objekti.

To je veliki korak unazad jer je u siječnju Friuli-Venezia Giulia postala žuta zona.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Video sa skijanje pogledaj ovdje.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKako reagirati ako vam se približi morski pas?
Next articleBez ovih izuma bi današnja putovanja bila nezamisliva