U Torinu održana prezentacija Kvarnera i Hrvatske

Autor članka:
Podijeli:

Turistička zajednica Primorsko goranske županije je u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Italiji 25. svibnja 2023. održala prezentaciju o Kvarneru za talijanske turističke agente. Cilj ovakvih prezentacija je održavati interes za destinaciju Kvarner, informirati agente o novostima te ih potaknuti da što više uključuju Kvarner u svoje programe. Nastavno na prepoznatljivost regije Kvarner u regiji Piemonte te upoznavanja turističkih potencijala regije, ove jeseni će TZ PGŽ zajedno s FIAVET Piemonte i Predstavništvom HTZ-a u Italiji organizirati studijsko putovanje agenata na Kvarner. 

Na prezentaciji je sudjelovala i predsjednica Udruženja turističkih agencija FIAVET Piemonte Gabriella Aires. Zahvalila se na uspješnoj suradnji te je pozvala agente da se prijave u što većem broju za putovanje na Kvarner. Inače, Fiavet Piemonte je regionalno Udruženje turističkih agencija koji broji gotovo 50-tak agencija.

Delegacija u Torinu

“Italija je i dalje među našim najvjernijim tržištima, a samo prošle godine nas je posjetilo preko 200.000 Talijana koji su ostvarili gotovo milijun noćenja na Kvarneru što je za čak 78% više u odnosu na 2021. godinu. Velika prednost Kvarnera, posebice za talijansko tržište, je blizina i dostupnost, bogata eno-gastronomska ponuda koju talijanski gosti posebno cijene te širok spektar zdravstvene ponude posebice u domeni dentalnih usluga. Osim dobre cestovne povezanosti, ove godine Kvarner s Italijom povezuju i dvije katamaranske linije. Liberty lines uvodi liniju na relaciji Trst – Mali Lošinj/Poreč/Rovinj, a s prometovanjem nastavlja i prijevoznik Gomo Viaggi koji je i za cijelo vrijeme pandemije plovio na relaciji Pesaro – Mali Lošinj i Novalja”, rekla je direktorica županijske turističke zajednice dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Kvarner logo

Logo Hrvatske turističke zajednice


Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave