Travel AdvisorTravel Advisor

Ukida se viza za SAD

Ukida se viza za SAD

U posljednjih mjesec dana su 2000 Hrvata zatražili i dobili vize u američkoj ambasadi u Zagrebu. Time je broj odbijenih zahtjeva pao ispod 3%.
Kako prenosi Večernji List koji doznaje od izvora u MVEP, ta brojka bi mogla jamčiti da će stopa odbijenica ove godine biti ispod 3%. Ako je tako onda smo zadovoljili i posljednji zahtjev koje neka država mora ispuniti kako bi joj se ukinule vize za SAD.
Od kraja devedesetih Hrvatski građani priželjkuju ukidanje viza. Nakon ulaska u EU Hrvatska je bila jedna od pet zemalja članica kojima su i dalje trebala viza za SAD. Očekuje se da State Department obavi provjeru do 30.9. kada završava američka fiskalna godina.

San Diego

  Najljepši američki grad

Napredak Hrvatske

Jučer je visoki dužnosnik izjavio: „Hrvatska u posljednjoj godini napravila izniman napredak u zadovoljavanju kriterija i to statističkih, tehničkih i sigurnosnih. Timovi u veleposlanstvima u Zagrebu i Washingtonu intenzivno rade na tom poslu.“
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je uputilo molbu državnim službenicima te poslovnim ljudima da podnesu zahtjev za vizu za putovanje u SAD. Taj je potez bi ohrabren od američke strane koja je uzela u obzir da je riječ o podnositeljima koji bi trebali dobiti vizu.

     Kako voziti po Americi

Drugi važni kriteriji su visoki sigurnosni i demokratski standardi, voditi dobre baze podataka te surađivati na nivou sigurnosnih službi i policije. Hrvatska ima putovnice najvišeg standarda sigurnosti koje je uvela zbog Schengena.

  TOP 5 skijališta Amerike

Državni tajnik Mike Pompeo će posjetiti Dubrovnik sljedećeg petka. Moguće je da će se najaviti sporazum koji bi trebao biti potpisan u proljeće 2021.

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleVerbier/ Quatre Vallées
Next articleAustrija se priprema za zimsku sezonu