Travel AdvisorTravel Advisor

“Upoznaj svoju zemlju”: Besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske

“Upoznaj svoju zemlju”

 “Upoznaj svoju zemlju” naziv je projekta besplatnih razgleda s turističkim vodičima koji se održati u nedjelju, 15. siječnja 2023. u pedesetak gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. 

Organizator projekta je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera uz podršku mnogih muzeja, povijesnih postrojbi i kulturnih ustanova. Održava od 2018. godine s ciljem da se građane upozna s lokalnom kulturnom i povijesnom baštinom, ali i kako bi se ukazalo na važnost nacionalnog identiteta i bogate kulturne baštine te turističkih djelatnika i vodiča za međunarodni ugled Hrvatske. 

U Zagrebačkoj županiji organizirani su razgledi kulturno-povijesnih znamenitosti Samobora, gdje na besplatni razgled možete doći u nedjelju u podne na Trg kralja Tomislava (kod zdenca). U isto vrijeme u Ivanić-Gradu (kod gradskog sata) imat ćete priliku besplatno krenuti u razgled kulturno-povijesnih znamenitosti grada i čuti zanimljive priče moslavačkog zavičaja.  

“Ovim projektom i inicijativom besplatnog vođenja za građane u cijeloj Hrvatskoj, a kojim se već tradicionalno obilježava Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, turistički je sektor ponovno pokazao da se inovativnim pristupom i sinergijom postižu izvrsni rezultati”, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleLunarna ili Kineska Nova godina: sve što trebate znati
Next articleZašto je dobro putovati tijekom mladosti?