Travel AdvisorTravel Advisor

Upoznajte slovensko skijalište Krvavec

Omiljeno slovensko skijalište Krvavec nudi bogatu ponudu skijaških i nesportskih aktivnosti

Skijalište Krvavec smješteno je iznad obronaka Kamniško-Savinskih Alpa, iznad Kranja, a od Ljubljane je udaljen samo 25 kilometara. Zbog toga, ali i zbog svoje bogate ponude omiljeno je skijalište ne samo stanovnicima Ljubljane, već i mnogim ljubiteljima skijanja, pa se zato i smatra najboljim skijalištem u Sloveniji.

© RTC Krvavec

Skijanje

Skijaški gledano, Krvavec je najzanimljivije skijalište u Sloveniji, no naići ćete na iste probleme kao i na ostalim slovenskim skijalištima. Iako su staze su dobro uređene i mogu se pohvaliti s najviše snježnih dana u regiji, starije žičare su spore te se zbog toga vikendom stvaraju velike gužve. S druge strane, sustav umjetnog zasnježivanja jamči više od sto dana skijanja po sezoni. 

© RTC Krvavec

Ispred skijališta, uz donju stanicu žičare nalazi se veliki parking s 500 besplatnih parkirnih mjesta za automobile od kojega ste na korak do ulaza u žičaru. Od gornje stanice žičare može se nastaviti u tri smjera: lijevo do postaje Tiha dolina i najvišeg vrha Zvoh (1.971 metara), sjedećnica ravno ide do vrha Krvavec (1.853 metara), a sjedećnica desno do TV tornja i dalje do Križišča (1.658 metara). Šesterosjedećnica koja vozi od Tihe doline do vrha Krvavec je ujedno i najmodernija i najbrža sjedećnica na skijalištu. Postoje staze s nepripremljenom podlogom i fun park te pet crvenih staza, tri crne i tri plave

© RTC Krvavec

Kako provesti vrijeme na skijalištu Krvavec?

Na ovom skijalištu možete naučiti skijati, iznajmiti opremu, sanjkati po noći, uživati u snow parku, a možete se okušati i u snowbikingu. Želite li pojesti večeru u ugodnom ambijentu s predivnim zalaskom sunca, popnite se na 1.500 metara, uđite u žičaru i uživajte u romantičnom doživljaju cable car dinnera. Večerati možete i u ralici te u restoranima u Kranju i okolnim selima.

Ponuda smještaja

Većina Hrvata uglavnom odlazi na jednodnevna skijanja zbog blizine Krvaveca i skromne ponude smještajnih objekata. U sklopu skijališta nalazi se hotel Krvavec na 1.600 metara koji svojom lokacijom omogućava pristup svim stazama. Što se tiče sadržaja, hotel nudi saunu, restoran i bar te dobru wellness ponudu s finskom i infracrvenom saunom te opuštajućom masažom (koju trebate rezervirati unaprijed). Od ostalih smještajnih objekata treba istaknuti romantičnu kuću Muštrinka u kojoj možete birati između pet apartmana, a nalazi se samo 150 metara ispod hotela. Naravno, tu su i drugi ponuđači apartmana u Kranju i u okolici skijališta.

Kako doći?

Idete li iz Zagreba, dođite do Ljubljane i dalje krenite u smjeru Kranja. Izađite kod izlaza Vodice. Udaljenost iz Zagreba je oko 174 kilometara, a iz Rijeke 147 kilometara.

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKoje su najljepše svjetske koncertne dvorane?
Next articleKako reagirati ako vam se približi morski pas?