Travel AdvisorTravel Advisor

Velika donacija INE za obnovu zagrebačkih kulturnih i znanstvenih institucija

Brojne kulturne i znanstvene institucije koje se nalaze u centru Zagreba pretrpjele su znatnu štetu nakon razornog potresa. Potrebna su ogromna ulaganja da bi se vratile u funkciju.

Donacija INE

Od početka pandemije COVID-19, a naročito nakon razornog potresa u Zagrebu, brojne kompanije pokazale su veliko srce i pomogle onima kojima je potrebno. Jedna od takvih je svakako i donacija INE koje je, iako i sama teško pogođena krizom zbog situacije na tržištu, odlučila pomoći. Do sada su donirali više od 1.500.000 kn za bolnice, domove zdravlja, zaklade i ostale pogođene potresom. Također, sudjelovali su u nabavci zaštitne opreme za hrvatske bolnice. Kriza je na INA-ine djelatnike djelovala i kao motivacija. Tako su INA MAZIVA proizvela vlastiti dezinficijens koji su u velikim količinama donirali domovima za starije i nemoćne te Stožeru civilne zaštite.

Nova značajna donacija za obnovu kulturnih i znanstvenih institucija

U centru Zagreba, povijesnoj jezgri grada, nalaze se gotovo sve kulturne i znanstvene institucije u gradu. Nažalost, skoro sve su pretrpjele određenu razinu oštećenja jer se radi o starijim zgradama. Ove građevine imaju dvostruku vrijednost – vrijednost samog zdanja te vrijednost izloženih eksponata. To su prepoznali u INA-i i odlučili pomoći u njihovoj obnovi.

INA je donirala 2.400.000 kuna, odnosno po 800.000 kuna za obnovu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Muzeja za umjetnost i obrt te Arheološkog muzeja u Zagrebu. Na taj način nastoje barem djelomično umanjiti izuzetno tešku situaciju u kojoj su se našle ove institucije od nacionalnog interesa.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon: “…svjesni smo potrebe ulaganja u kvalitetu života društva u kojem živimo i radimo. Naša je dužnost pomoći, jer ovo je trenutak kada pokazujemo da smo zajedno jači od elementarne nepogode.“

Željeli bismo što prije vidjeti centar Zagreba u onom njegovom starom sjaju, a ovakve hvalevrijedne donacije svakako će pomoći da se ta želja i ostvari. Velika donacija INE će svakako značajno pomoći u obnovi.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor  Business

 

Previous articleFlixBus od danas opet kreće s jeftinim međunarodnim linijama iz Hrvatske
Next articleTuropolje: Obišli smo predivne drvene crkve i kapelice u okolici Zagreba