Velika promjena: Uskoro će se moći koristiti mobiteli na letovima unutar EU

Autor članka:
Podijeli:

Mobiteli na letovima unutar EU uskoro više neće biti zabranjeni

BBC prenosi kako će od iduće godine putnici zrakoplova unutar EU moći koristiti svoje mobitele tijekom leta. Europska komisija odlučila je da zrakoplovne kompanije mogu ponuditi 5G tehnologiju u zrakoplovima, uz sporiju upotrebu mobilnih podataka. BBC naglašava kako još nije jasno kako će se ova odluka implementirati, no putnici tijekom leta više neće morati svoj telefon stavljati na zrakoplovni način rada.

Članice će morati učiniti 5G mrežu dostupnom do 30. lipnja iduće godine. To znači da će putnici tijekom leta moći koristiti sve značajke svog telefona, poput poziva te aplikacija za streaming glazbe i videa.

Izgleda da “nebo više nije granica”

Oblaci i krilo aviona
© Tom Barrett from Unsplash

Povjerenik EU za unutarnje tržište, Thierry Breton, rekao je kako će ovaj plan “ljudima omogućiti inovativne usluge”, a europskim kompanijama će pomoći u ekonomskom rastu. “Nebo više nije granica kada su u pitanju mogućnosti koje nudi superbrza povezivost velikog kapaciteta”, rekao je Breton, a prenosi BBC.

Izvršni direktor britanskog odbora za sigurnost leta, Dai Whittingham, rekao je da je stavljanje mobitela na zrakoplovni način prije bio važan zbog nedovoljnog znanja o utjecaju mobitela na zrakoplove. Nadodao je i kako 5G mreža u Europi djeluje na frekvencijama koje ne ometaju let.

Autor naslovne fotografije: © Patrick Tomasso from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave