Travel AdvisorTravel Advisor

Veseli prosinac u Šibensko-kninskoj županiji

Adventsko veselje u Šibensko-kninskoj županiji

Bogat glazbeni program, jedno od najljepših klizališta na otvorenom, radionice za djecu, pregršt dobre atmosfere i ove su godine najjači aduti popularne šibenske Adventure. Međutim, osim u Šibeniku, odlična zabava očekuje se i u drugim destinacijama Šibensko-kninske županije: od Rogoznice i Vodica sve do Knina.

Šibenska Adventura svoja je vrata otvorila 2. prosinca

Otvorenje je obilježio koncert renomiranog hrvatskog producenta i skladatelja Tončija Huljića i njegovog benda Madre Badessa u Parkiću. Program se nastavlja sve do 1. siječnja, gdje posjetitelje ovogodišnje Adventure očekuju koncertne večeri, ali i dnevni plesnjaci kad će publiku zagrijati brojni poznati izvođači među kojima su neki od njih premijerno na Adventuri: Songkillersi, Vesna Pisarović, Hari Rončević, Željko Krušlin Kruška & Latino, Alen Vitasović & Šajeta i brojni drugi. Ništa manje važne nisu ni brojne domaće glazbene snage koje će zasvirati u Parkiću, među kojima treba izdvojiti tradicionalne podnevne zabave na Badnjak i Silvestrovo uz Fenixe i Bagatin.

© Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Šibenik je pripremio bogat program za sve uzraste. Svakako treba spomenuti tradicionalnu Frituladu, odnosno obilježavanje šibenske Proslave, kao i večer puštanja lampiona u humanitarne svrhe koja će biti rezervirana za prvu večer nadolazeće godine.

© Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Adventuru obogaćuju i tri etaže šibenskog “đardina” s originalnom, kako gastronomskom tako i glazbenom ponudom, klizalište na otvorenom smješteno na glavnom gradskom trgu Poljani te stožer najmlađih kreativaca u prostoru Galerije Matija koji svakodnevno stvaraju u sklopu Adventurice (prosinački program za najmlađe). Također, treba istaknuti i ekološku osviještenost koja je započela nekorištenjem jednokratne plastike, a nastavlja se višekratnom kaucijskom ambalažom prema “zero waste” konceptu.

Opuštena atmosfera puna prihvaćanja i ljubavi svojstvena Adventuri, sada je istaknuta i u samoj krilatici sajma Naoružan samo Snješkom kojom se na kraju ove burne 2022. godine želi poslati poruka mira.

© Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Kraljevski advent u Kninu

Ususret Božiću, Grad Knin i Turistička zajednica Grada Knina i ove godine pripremaju  raznovrstan adventski program s brojnim koncertima sve vikende u prosincu te raznim drugim aktivnostima. Zimu u Kninu će ugrijati brojna poznata imena: Kraljevski advent su u subotu, 3. prosinca otvorili Giuliano i diktatori, a subotu nakon, 10. prosinca, u Knin dolazi i popularna grupa SARS. Vojko V nastupa 17. prosinca, tjedan poslije toga Magazin, a u Novu Godinu građane Knina će rokerskim ritmom uvesti Opća opasnost. Uz to, koncerti će se održavati i petkom kada će Knin zabavljati Moonlight band, DJ Mika, grupa Morlak i DJ Juki.

Svi koncerti i glazbeni programi održat će se na pozornici na samom Adventskom prostoru koji se nalazi u centru grada, na igralištu ispred OŠ dr. Franje Tuđmana, a tu će biti postavljeno i besplatno klizalište, kao i adventske kućice koje će nuditi raznovrsnu ponudu hrane i pića.

© Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Pripremljen je raznovrsni sadržaj za najmlađe. Tijekom prosinca će biti organizirane razne kreativne radionice, druženja i dječje predstave: 6. prosinca stiže sveti Nikola, a 31. prosinca u 11 sati sprema se i dječji doček Nove godine.

Božićni ugođaj u Vodicama

Vodice svoje blagdanske svečanosti otvaraju 21. prosinca u preuređenom Đardinu koncertom Tomislava Bralića & klape Intrade, uz brojne dječje radionice i bogatu prigodnu gastro ponudu. Djecu uz radionice čeka i zabavna dječja biciklijada i doček Nove Godine, a odrasle vrhunska zabava uz koncerte Daleke Obale, grupe Spectrum, Dino Dvornik Tribute Banda te vodičkog Big Banda. Osim na otvorenom, posjetitelji mogu uživati i u restoranima koji će nuditi prigodne delicije u blagdanskom ruhu (Šimun, Tony, Spalato, Makina, Santa Maria, Gulož, Skala, Reful) ili u hotelima Imperial i Sky Olympia kroz gotovo cijeli prosinac na Danima bakalara.

© Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Prvi “Advent u Rogoznici”

Po prvi put rogoznička Turistička zajednica organizira “Advent u Rogoznici”, a svoje mještane i njihove goste razveselit će bogatim programom i organiziranim dočekom Nove godine na glavnom trgu. Dječji advent otvara se u subotu, 18. prosinca s kostimiranim animatorima (vilenjaci, snješko Olaf…). Popodnevni program počinje u 18 sati uz DJ-a, a završava koncertom Milana Terze u 21 sat.

Program adventa izgleda ovako:

  • 18. prosinac – otvaranje dječjeg adventa i koncert Milana Terze,
  • 19. prosinac – koncert grupe 3Popodne,
  • 20. prosinac – dječja animatorska predstava “Zima, zima, e pa šta”
  • 21. prosinac – koncert klape Iskon,
  • 22. prosinac – koncert grupe Soul sisters,
  • 23. prosinac – animatorska dječja predstava “Čarobna zima” i koncert Taxi benda Split,
  • 24. prosinac – popodnevni program uz grupu Festivo,
  • božićni koncert 25. prosinca održat će Petar Dragojević.

I tu Advent u Rogoznici ne završava. Već će 26. prosinca koncert održati Next bend, dan kasnije nastupit će Pink Panther band, 28. prosinac rezerviran je za DJ Flex – trash mix, pa onda 29. prosinca nastupa Tamburaški sastav Miris juga. Dječji doček Nove godine i DJ program “Back to 80’s” organiziran je 30. prosinca, a 31. prosinca Rogozničani i njihovi gosti Novu godinu će dočekati na koncertu Matko i Brane.

© Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Ako još uvijek razmišljate koju biste adventsku destinaciju posjetili i zagrijali ove zimske dane (i večeri) u Šibensko-kninskoj županiji, sigurno ćete pronaći nešto po svom guštu, a zabava je zagarantirana. Dođite i uživajte u blagdanskom ozračju.

Kalendar svih događanja kao i sve ostale informacije o adventskim aktivnostima možete pratiti na:

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleVelika promjena: Uskoro će se moći koristiti mobiteli na letovima unutar EU
Next articleOriginalni božićni pokloni koji će oduševiti svakog putnika