Travel AdvisorTravel Advisor

VietJet – najatraktivnika avio kompanija na svijetu ?

VietJet – najatraktivnija avio kompanija na svijetu ?
Poslovni model Vijetnamke Nguyen Thi Phuong Thao se pokazao vrlo uspješnim. Spojila je atraktivne stjuardese u bikinijima i avionski prijevoz. To ju je učinilo prvom ženom milijarderkom u jugoistočnoj Aziji. Gospođa Thao posjeduje 95% kompanije VitJet, jedine privatne avio kompanije u zemlji. Uskoro izlazi na burzu što će joj donijeti, procjenjuje se, 1,35 milijardi dolara.
Stjuardese su odjevene u atraktivne dvodijelne bikinije na opće zadovoljstvo putnika. Mnoge od njih su manekenke ili barem tako izgledaju. Gđa.Thao kaže: „Imaju pravo nositi sve od bikinija do tradicionalnog ao dai ! To je doprinijelo popularnosti avio kompanije koja drži oko 30% prometa u regiji. Ne smeta ako avio kompaniju povezuju s osobljem u bikinijima. Ako to ljude veseli i mi smo zadovoljni.“

Stjuardese ne nose bikinije svaki dan na svim letovima. Ipak je to marketinški trik. Nose ih na prvim letovima prema novim destinacijama. Kompanija se ubrzano širi pa je takvih letova dosta. VietJet postaje konkurencija državnoj avio kompaniji Vietnam Airlines. Najavljeni su i daleki letovi. Customer riview su prilično loši.

Gđa. Thao očito ima smisla za marketing i posao u vrlo kompetitivnoj industriji kao što je avionska. Konkurencija je velika,ali broj putnika stalno raste.

Očekujemo da uskoro netko to pokrene u Europi, a vjerujem da bi i Croatiji Airlines dobro došlo. Pogotovo u zimskim mjesecima kada su avioni prazniji. Baš me zanima što bi sindikati rekli.
Dok se to ne dogodi negdje u okolici krenimo u Vijetnam. Ako može osoblje biti u bikinijima možda i putnici mogu nositi kupače.

 

Previous articleGdje u Madridu uživati u hrani, piću i kulturi?!
Next articleJugoistočna Azija – par savjeta za preživljavanje