Travel AdvisorTravel Advisor

Vinistra najavljuje 11. premijerno kušanje mladih malvazija u Zagrebu

Vinistra najavljuje 11. premijerno kušanje mladih malvazija u Zagrebu

Uoči Dana zaljubljenih u glavni grad stiže više od 60 vinara s istarskog poluotoka i dvadesetak njihovih kolega s Kvarnera i Bregovite Hrvatske. Sve je spremno za tradicionalni En primeur

Vinski znalci i ljubitelji vina okupit će se 13. veljače u zagrebačkom hotelu Esplanade na 11. izdanju Vinistra En primeur mladih malvazija u organizaciji udruge vinogradara i vinara Istre.

Vinistra je prva u Hrvatskoj prije 13 godina organizirala ovu atraktivnu manifestaciju po uzoru na kušanje novih berbi u vinskoj Francuskoj i od tada svake godine vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari i novinari iščekuju veljaču kako bi uživali u druženju s vinarima i malvazijama nove berbe od kojih se uvijek mnogo očekuje, jer letvica je podignuta vrlo visoko. Istarskim vinarima i ove će se godine pridružiti kolege s Kvarnera s mladim žlahtinama i Bregovite Hrvatske s autohtonim sortama berbe 2022.

Degustacija u dva dijela

Tradicionalno, degustacija je podijeljena u dva dijela, od 13 do 16 sati rezervirana je isključivo za poslovnu publiku, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina. Ulaz je kao i svake godine besplatan, no svi koji žele biti dio ove lijepe vinske priče trebaju se prijaviti putem linka https://vinistra.hr/hr/prijava-en-primeur.

Alma Radoš

Travel AdvisorWine and Gastro

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

Previous articleTrst: Nekadašnja shopping meka Jugoslavije
Next articleWi-Fi usluga nove generacije u Međunarodnoj zračnoj luci Hamad