Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – predivna jesen na hrvatskom jugu!

Autor članka:
Podijeli:

Vinsko hedonističko krstarenje na luksuznoj jahti Desire – predivna jesen na hrvatskom jugu!

 

Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Desire, a volite vina, posebice hrvatske izvorne sorte? Ovo je prilika koja se ne propušta! Pozivamo Vas na ovo „terroirsko“ luksuzno putovanje u „režiji“ prof. Marije Vukelić, vinske promotorice i edukatorice, koja se zadnjih desetak godina bavi prezentacijama, radionicama, vinskim edukacijama i zanimljivim vinskim temama.

Zašto trebaš baš ti biti na ovom brodu

vinograd

Cilj putovanja je vinskim ljubiteljima, znalcima i amaterima, ponuditi jedinstvenu „terroir wine& dine yachting turu“, u toplim bojama jeseni – u posezoni, kada nema gužve i kada se može doista guštati svim čulima jer naš Jadran ne vrvi turistima. Luksuz i hedonizam je motiv koji karakterizira naše putovanje, a usput, neprimjetno, gosti mogu upijati i vinsko znanje. Jeste li bili u listopadu na hrvatskim otocima? Doživljaj je poseban, boje, okusi i mirisi su čarobni! Mi smo bili – i ponavljamo doživljaj već 3. put te vam ga toplo preporučujemo!

Šest dana uživanja

Vina

Krstarenje se sastoji od šest dana uživanja od jutra do večeri, uz iznimna iskustva sljubljivanja hrane i vina, ali i proučavanja „terroira“, tj.posebnih položaja gdje raste loza, gdje uspijeva fantastično grožđe i potom, različitim metodama vinifikacije, prema ideji vinara, nastaju vrhunska vina.

Putovanje počinje u subotu, u Splitu, kada se na uvodnoj večeri upoznajemo s posadom broda i putnicima (jedni s drugima). Kapetan Jakov Cepernić će nam objasniti pravila krstarenja, a onda slijedi prva večera gdje uz jela i vina Središnje Dalmacije, Zagore i zaleđa upoznajemo sorte i vina (debit, zlatarica, babić, trnjak) uz nazočnost vinara. Večeru u 4 slijeda priprema chef de cuisine jahte Ante Kozina. Večeru vodi i o vinima vam govori Marija Vukelić.

Ispunjen svaki dan

Vinsko krstarenje

U nedjelju ujutro isplovljava se prema Visu, katkada na tom putu zna biti i nemirno more, ali to je posebno iskustvo, jer more je more. Volimo ga u svim njegovim licima i oblicima. Bilo more pjenušavo ili ne, u plovidbi prema Visu, nakon doručka, na programu je „Pjenušava marenda“ uz pjenušac lokalne sorte, Marija Vukelić uvodi nas u viško vinogorje i najavljuje koje ćemo terroire i vinare upoznati na Visu. Da ne bi bilo previše hrane, bit će i hodanja po vinogradima –  upoznaju se viška polja – Tihobraće, Dračevo Polje, Milna,  uz stručno vodstvo Monike Radišić. Nakon šetnje, ako želimo možemo na kavu u Komižu, a ako ne – odmor je na jahti, do večere kada nam dolaze vinari i predstavljaju svoja vina.

Vinsko krstarenje

U ponedjeljak se isplovljava prem Korčuli, crnom otoku bijelih vina, kako su ga nazivali u prošlosti.Tijekom plovidbe na pjenušavoj marendi uz korčulanski pjenušac,  Korčulansko vinogorje predstavlja Marija Vukelić. Jahta se veže u gradu Marka Pola, kroz Korčulu nas vodi turistički vodič, a poslije nas put vodi u Lumbardu na „Lumbarajsko polje“, domovinu sorte grk. Upoznajemo pješčani terroir i povijest grka uz stručno vodstvo Maje Cebalo te ručamo (ako želimo) uz neke od vinara iz udruge Grk Lumbarda. Nakon grka – vrijeme je za pošip!  Minibusom obilazimo čarsko i smokvičko polje, najpoznatije terroire pošipa i saznajemo priču o nastanku sorte. Na vinskoj večeri na jahti, sljubljuju se jela i korčulanska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i uz goste vinare. Večeru priprema chef  jahte Ante Kozina.

Korčula

Nakon Korčule na Pelješac

U utorak se plovi prema Pelješcu, poluotoku predivnih položaja, vrijednih ljudi, moćnih vina. Ploveći prema Trpnju, na „pjenušavoj marendi“ Marija Vukelić priča vam o povijesti vina na Pelješcu i o posebnim položajima plavca malog. Prva stanica na poluotoku je Muzej vina u Putnikovićima, ondje je prva degustacija vina s vinarima te obilazak položaja Ponikve,  Potomje i Dingač.  Na vinskoj večeri na jahti, sljubit ćemo jela i pelješka vina uz goste vinare.

Vinsko krstarenje

U srijedu se plovi prema Hvaru, našem najsunčanijem otoku s dugom tradicijom vinogradastva i vinarstva.  Uz hvarski pjenušac, na pjenušavoj marendi – Hvarsko vinogorje predstavlja Marija Vukelić. Pristajemo u Jelsi, te uz stručno vodstvo dipl.ing.agr.I.Krstulović Carić upoznajemo terroire Starogradskog polja.

Starigrad, Hvar

Ručak je (prema želji) u poznatoj konobi Vrisnik gdje nas čeka najbolja peka na otoku. Obilazak vinograda Južne strane otoka (Ivan Dolac) & šetnja po vinogradima planirana je poslije ručka. Ako netko želi na kavicu u grad Hvar, i to možemo organizirati, a tko ne želi, može se odmoriti na jahti do večere.

Vinska večera na jahti

Večera

Na vinskoj večeri na jahti, sljubljujemo hranu i hvarska vina uz stručno vođenje Marije Vukelić i goste vinare udruge Hvarski vinari.  U četvrtak se plovi prema Splitu. Nakon doručka, slijedi i „Pjenušavi pozdrav“ /Sparkling Bye Bye na kojemu rezimiramo iskustva s krstarenja i nudimo vam, u Splitu, posjet jednom garažnom vinaru – da nam se vinsko putovanje zaokruži  – vinski!

Program krstarenja

Luksuz, hedonizam, terroir, vinari, vino, hrana  i more –  u pomno razrađenom programu, na luksuznoj jahti, događaju se samo dvaput godišnje i samo u našoj organizaciji, a prigodu da u 6 dana upoznate preko 20 vinara – osobno, da s njima razgovarate, da kupite vina kojih nema u svim vinotekama  – rijetko će vam netko drugi pružiti. Plovite s nama, otkrijte ljepote našega Jadrana – i uživajte svim čulima s nama, jer osjećaj sreće i zadovoljstva dugo traje i nakon povratka doma. ?

Marija i Renata

Info:

Marija Vukelić, voditeljica krstarenja – 098 277301

Renata Nevidal, voditeljica putovanja – 091 370 3003

Fotografije: Julio Frangen

Partneri putovanja:

Marija i Vlado

Savjetnik za putovanja – Travel Advisor

Foto Foodie 

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave