Travel AdvisorTravel Advisor

Virtualni muzeji koje možete bez straha posjetiti dok sjedite na kauču

Virtualni muzeji, odnosno virtualno razgledavanje muzeja, je odlična stvar za sve savjesne ljude koji su odlučili ostati u izolaciji za vrijeme pandemije. Iz ugodnosti svog doma možete razgledati remek djela najvećih svjetskih umjetnika, bez straha od zaraze. Što je još jedan plus, nema čekanja u redu i plaćanja ulaza! 

Ovo su virtualni muzeji koje možete posjetiti

British Museum, London

Ovaj ikonski muzej se nalazi u srcu Londona i sada dopušta virtualnim posjetiteljima da obiđu “Great Court”, vide drevni Rosetta Stone i egipatske mumije. Možete naći na stotine artefakata na njihovim stranicama.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Guggenheim Museum, New York

U ovom muzeju možete vidjeti famozne Guggenheimove spiralne stube bez da odete iz kuće. Od tamo, možete otkriti nevjerojatne radove iz impresionističkog, postimpresionističkog, modernog i suvremenog doba.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

National Gallery of Art, London

Ovaj muzej, koji je definitivno jedan od najboljih u Ujedinjenom Kraljevstvu, je nešto što morate doživjeti. Ako do sada niste imali priliku, ovo je savršen trenutak da pregledate stoljeća koja su sakrivena u ovoj knjižnici umjetničkih radova.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Musée d’Orsay, Paris

U ovom virtualnom muzeju, možete prošetati po galeriji koja skladišti na desetke poznatih radova umjetnika koji su živjeli između 1848. i 1914. Pogledajte radove Moneta, Cezannea i Gaguina, između ostalih, naravno.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Ovo je jedan od najpopularnijih muzeja u Koreji, a sada se može pogledati i virtualno. Prijeđite kroz šest katove suvremene korejske i međunarodne umjetnosti iz udobnosti svog doma.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Pergamon Museum, Berlin

Kao jedan od njemačkih najvećih muzeja, Pergamon ima puno za ponuditi, čak i ako ne možete fizički biti tamo. Ovaj povijesni muzej je dom stotinama drevnih artefakata, uključujući Ištarska vrata Babilona i Pergamonski altar.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Rijksmuseum, Amsterdam

Virtualni muzeji na ovom popisu su odlični, ali jedan od najboljih je ovaj. Zašto? Zato jer ovdje možete vidjeti radove divnih umjetnika poput Vermeera i Rembrandta. Iako, dobro, možda jesmo malo subjektivni.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Zar nije lijepo da nam ovi virtualni muzeji mogu dopustiti da upoznamo tragičnu povijest jednog od najvećih svjetskih umjetnika, bez da uopće napustimo dom? Ovdje možete naći najveću kolekciju radova Vincenta Van Gogha, koja uključuje 200 slika, 500 crteža i preko 750 pisama.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Europski radovi od 8.st. pa sve do danas se mogu naći u ovom kalifornijskom muzeju. Prođite kroz turu i pregledajte taj ogromni popis slika, crteža, skulptura i fotografija.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Uffizi Gallery, Florence

Ova malo manje poznata talijanska galerija iz Firenze skladišti djela jedne od najpoznatijih talijanskih obitelji – de’ Medici. Ovu zgradu je dizajnirao Giorgio Vasari 1560. samo za Cosima de’Medicija. Sada, možete pregledati te kutke virtualnom turom.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

MASP, São Paulo

Muzej umjetnosti u Sao Paolou je neprofitni i najmoderniji muzej u Brazilu. Tome svjedoči i činjenica da je na popisu na kojem se nalaze virtualni muzeji. Radovi se postavljaju na način tako da izgledaju kao da vise iz zraka. To je nešto što morate vidjeti.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

National Museum of Anthropology, Mexico City

Sagrađen je 1964. i od tada skladišti arheološke iskopine sa područja Meksika prije dolaska Španjolaca. Postoje 23 sobe s drevnim artefaktima, uključujući one iz Mayanske civilizacije, koje možete pregledati.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

National Gallery of Art, Washington D.C.

Ovaj poznati američki muzej dopušta virtualnim posjetiteljima pregled dviju izložbi. Prva je izložba američke mode od 1740. do 1895., a druga je kolekcija radova nizozemskog umjetnika Johannesa Vermeera.

Za obilazak muzeja kliknite OVDJE.

Previous articleNovi Zeland: Što trebate vidjeti tijekom putovanja u zemlju Kiwija
Next articlePeru: Što se to krije na prostoru između Machu Picchua i Amazonije