Travel AdvisorTravel Advisor

9 stranica za virtualno putovanje po svijetu bez plaćanja prtljage

Jeste li za jedno virtualno putovanje? Znamo da vas vjerojatno već svrbe stopala jer trenutačno ne možete putovati, tako da smo za vas našli šest stranica s pomoću kojih možete virtualno putovati po svijetu.

Uz pomoć ovih stranica možete posjetiti Peru, roniti po dnu mora, razgledavati grafite po svijetu i to sve iz ugodnosti svog doma. Još jedan veliki plus je što ne morate ni prtljagu platiti! Sa sobom nosite samo ono što imate na sebi.

Ako vas zanimaju muzeji, ovdje smo pokrili i virtualne muzeje koje možete posjetiti.

1. Google Maps

Da, da, znamo da znate za Google Maps. Nije baš neka tajna, ali istina je da je Google Maps jedan od najboljih način za virtualno putovanje po svijetu. Možete otići gdje god želite sa samo par klikova. Možete šetati savanama, razgledavati skrivene dijelove svijeta i biti na mjestima gdje bi vas inače bilo strah. Evo vam, za primjer, Pompeji.

2. Youtube

Za Youtube isto svi znate, ali ono što vjerojatno ne znate je da je upravo ta stranica jedna od najboljih načina za virtualno putovanje po svijetu jer ima nešto što Google Maps nema, a to je zvuk i kretanje. Sve što trebate napraviti je unijeti ime lokacije u tražilicu, kliknuti na filtere i pritisnuti 360°. Odaberite video i prošetajte po ulicama gradova u kojima još nikada niste bili. Ja sam ovdje kao primjer odabrao Pariz.

3. StreetArt

Tko bi rekao da se i u ovo Google umiješao? Ovaj projekt pod nazivom StreetArt je kolekcija raznoraznih grafita i primjeraka “ulične kulture” koji inače ne dobivaju puno pažnje. S ovom stranicom možete razgledati spontanu naivnost grafita koji su plod želje da se čuje glas umjetnika. Ovaj virtualni muzej možete pregledati ovdje.

4. Arts and Culture

Još jedan primjer Googlea, koji iskreno malo postaje dosadan sa svojim dobrim idejama. Ova stranica vam nudi virtualne ture po fjordovima, vulkanima, špiljama, kanjonima i nacionalnim parkovima. Ali ne samo to, imate čak i virtualnog vodiča koji će vas voditi na putovanje! Na virtualnu turu možete otići klikom ovdje.

5. Sanctuaries

Ova stranica vam nudi virtualno ronjenje po američkim obalama. Možete roniti po nekoliko mjesta poput Florida Keysa, Flower Garden Banksa i Američke Samoe! Doživljaj je najbolji kada koristite VR naočale, no ako ih nemate, dobri su i mobiteli i računala. Zaronite klikom ovdje.

6. AirPano

Ova stranica je možda nešto najbolje što postoji za virtualno putovanje. Odličan spoj Google Mapsa i Youtubea, u tome da imate i video i snimak raznoraznih destinacija na svijetu poput Taj Mahala i Tokyoa. Imaju brdo lokacija za razgledavanje, a za neke imaju čak i noćne snimke (što dodaje čaroliji tih mjesta). Ovu stranicu možete pregledati klikom ovdje.

7. Zoološki vrtovi 

Uz brojne druge “virtualizirali” su se i zoološki vrtovi. Tako San Diego Zoo, jedan od najboljih zooloških vrtova Amerike i svijeta nudi desetak web kamera koje uživo prenose nastambe polarnih medvjeda, pingvina, žirafa, nosoroga, tigrova i drugih životinja. Ovu stranicu možete pregledati klikom ovdje.

Mogu se naći i žive kamere. Najljepše žive kamere smo pronašli u odličnom akvariju u Montereyu u Kaliforniji. Posebno su dobre one s meduzama.

8. Disneyworld

Disney World nudi nekoliko tura s raznih lokacija diljem svijeta. Posebno je dobra stranica #DisneyMagicMoments. Uz to, Na stranici Theme Park Professor se mogu naći snimljene atrakcije iz Universal Studija u Orlandu iI Hollywoodu.

9. EarthTV

Ako vam nedostaje Pariz, London ili Berlin, možete otići na ovu stranicu i razgledati prijenose kamera koje uživo snimaju ulice ovih gradova. Možete posjetiti i trenutačno puste plaže Rio de Janeira ili prošetati se (virtualno) do New Yorka, Tenerifa ili Hong Koga. Sve možete pregledati klikom na ovaj link.

Dodatak

Ovo je još jedna fora stranica na koju sam naišao, a koja nudi virtualnu turu kninske tvrđave. Pošto je samo jedna lokacija, stavio sam je na kraj kao dodatak. Nadam se da će više gradova u Hrvatskoj ići ovim koracima i napraviti virtualne ture za sebe.

Previous articleKampiranje: 7 razloga zašto trebate prespavati u hotelu s milijun zvjezdica
Next articleZnate li tko su ovi hrvatski velikani iz Zagrebačke županije?